Само преди дни Forbes обяви ежегодната си класация на най-богатите хора в света. Днес обаче ще се спрем само на една малка част от тях, а именно инвеститорите, на част от които се възхищава цял свят.

Номер 1 в тази класация е Уорън Бъфет. Вече 83-годишният Бъфет притежава 58.2 млрд. долара, което му отрежда и 4-тата позиция в света, като е изпреварен само от Бил Гейтс, Карлос Слим и Амансио Ортега.

Номер 2 сред инвеститорите е Майкъл Блумбърг. Бившият кмет на Ню Йорк и основател на империята Bloomberg разполага с 33 млрд. долара.

Третата позиция е за Карл Айкън, чието състояние се оценява от Forbes на 24.5 млрд. долара. Айкън е известен с големите си инвестиции в акции на Apple, като по последни данни те са за над 3 млрд. долара.

В челото на подреждането на най-богатите инвеститори са още Джордж Сорос (83 г., 23 млрд. долара) и принц Алуалид бин Талал с 20.4 млрд. долара.

Принц Алуалид днес твърди, че има скрити съкровища за 11-12 млрд. долара и съди сп. Forbes, че не е изчислило правилно богатството му.