Над 1000 – та имена на работни места, изброени от Бюрото за трудова статистика на САЩ, обхващат широк спектър от индустрии, вариращи от здравеопазване до бизнес с продажби и социални, лайфстаил и физически науки. Тези различни професии отразяват различните нужди на нашата култура – някои са основни, други – породени от социалните ни нужди или развитието на технологиите.

Имената на следващите пет професии могат да породят съмнение доколко законни са те, но в действителност всички те са напълно легални:

Специалист по предгръдките

Въпреки че името може да прозвучи съмнително, самата работа не е незаконна. Специалистите имат специални терапевтични сесии, по време на които прегръщат клиентите си за определен период от време. По време на тези сесии, както специалистът, така и клиентът са напълно облечени и няма сексуален контакт между тях. Пред Business Insider Лаура Стамплър обясни, че обичайно тарифата е 1 долар на минута и специалистът по прегръдките си докарва 260 долара на ден. Без изненада- няма професионални сертификати, необходими за да бъде упражняване на професията.

Хакер

Според генерал Кийт Александър от Министерството на отбраната на САЩ между 2009 и 2011 г., нападенията срещу американски компютри са се увеличили седемнадесет пъти. А кражбата през декември 2013 г. на 40 млн. долара от дебитни и кредитни карти е само един пример за широко разпространените и скъпи киберпрестъпленията, извършени срещу бизнеса, потребителите и федералното правителство. В резултат на това, НСА започна набирането на опитни хакери и си партнира с редица училища в създаването на програми за обучение на студентите за кибервойна. Средният годишен доход за компютърни хакери и други видове експерти по сигурността в кибернетичното пространство е 90 000 долара, а най-добре платените могат да получават до 170 000 долара на година.

Съпруг под наем

Особено популярна стана тази професия в Китай. Кариерата за младите и образованите китайки има цена и често те нямат време за истински ухажори, докато близките им се интересуват единствено от това срещнали ли са някой. Тук на помощ идват „съпрузите под наем“, предлагани от редица агенции. „Той прави всичко, което се очаква от идеалния зет. Единственото, което не прави, е да спи с клиентките“, обясняват от там. Цената на услугата за ден е 320 долара (2 000 юана).

Фалшив рецензент и интернет трол

Това е неетична, но не е непременно незаконна професия. Ролята на фалшивия рецензент е да пише похвали за услуги или продукти на дадена компания. Отзивите се заплащат с между 5 и 20 долара в САЩ. Подобна, но с отрицателен знак, работа изпълняват платените интернет тролове- професия, която отскоро придоби известност и в България.

Момиче за шотове

Тяхната работа понякога се състои единствено в продажбата на шотове, а понякога и на всички алкохолни и безалкохони напитки, които предлага заведението. Това са млади, често оскъдно облечени жени, които обслужват ресторанти, барове и други събития. Момичетата за шотове си докарват средно между 300 и 600 долара на вечер. Те получават по 25 цента за всеки шот, продаден на бара като останалата част от заплащането идва от бакшиши, които варират между 1 и 20 долара на питие.