Техният силует трансформира изцяло пейзажа на градовете, в които се намират. Невероятната им архитектура ги превръща в туристически дестинации. Те изглеждат като фантазия на архитект, но са истински.

Вижте 12 невероятни хотела, които променят представите ни за дизайн:

Bella Sky Hotel

Две клиновидни кули, свързани помежду си с мост – това е най-новата забележителност на Копенхаген – Bella Sky Hotel.

Не само че този необичаен дизайн трансформира силуета на града, но и неговите 814 стаи се пълнят с посетители заради невероятната гледка към околния пейзаж.

Hotel Marques de Riscal

Независимо дали са музеи от световна класа или малки хотели в испанската провинция, творбите на архитекта Франк Гери са всичко друго, но не и обикновени. На хълмовете в Северна Испания се намира изумителният хотел Marques de Riscal.

Той е част от комплекса City of Wine, в който се намират петзвезден 43-стаен хотел, ресторант, спа център с винотерапия, магазин за вино и музей на лозарството.

Още за невероятния дизайн на хотела вижте тук

ParkRoyal Hotel

Тераса след тераса в компанията на ярка зеленина – това е характерното за хотел Parkroyal Hotel в Сингапур.

Серията от кули, която се издига над вълнообразна, скулптурна платформа с прохладни дворове, има за цел да размие границите между вътрешни и външни пространства.

Fogo Island Inn

Намира се на скалистото крайбрежие на канадския остров Фого. Това е съвременен хотел с 29 стаи, в който се сливат традиционните занаяти с модерната естетика.

Sheraton Huzhou Hot Springs Resort

Пръстен от хотелски стаи се издига на южния бряг на езерото Тайху в Китай. Всяка стая е с изглед към водата и е пълна с естествена светлина - без значение на кой етаж се намира.

Andels Hotel Lodz

Една странна пристройка от стъкло се мъдри на покрива на историческа тухлена сграда в Лодз, Полша. Невероятният проект регенерира 1952 изоставени чугунени колони, превръщайки ги в четиризвезден хотел.

Оригиналната структура на сградата е запазена, като към нея е добавена стъклена кутия, променяща изцяло екстериора й.

Burj Al Arab Hotel

Независимо дали сте фен на подобния на кораб дизайн на хотела Burj Al Arab или изобщо не ви допада, не можете да отречете, че той се превърна в основна забележителност и символ на Дубай.

Мигновено разпознаваемата структура от британския архитект Том Райт е вдъхновена от издутите от вятъра корабни платна. Тя е първото нещо, което виждат пътниците, когато достигнат пристанището на Дубай.

Вижте още: 6 изоставени чудеса на Дубай

Prahran Hotel и TuboHotel

17 масивни бетонни тръби съставляват хотела и други общи части на хотел Prahran в Мелбърн, Австралия. Промишлените тръби, облицовани с дърво, са знак за наследството на квартала и визуализират натрупани бурета с бира.

Друг хотел отвежда тази концепция още по-далеч: TuboHotel в Мексико използва възстановени бетонови тръби, които са превърнати в хотелски стаи.

Marina Bay Sands Hotel

Сградата за 5.7 млрд. долара се състои от три кули с конзолен покрив, върху които има инфинити басейни и градини. Подобно на Burj Al Arab, Marina Bay Sands в Сингапур се превърна в символ на новата дестинация за бизнес.

Смята се, че дизайнерът Моше Сафдие се е вдъхновил за формата на хотела от тесте карти. Освен огромния SkyPark и всичките му ресторанти и градини, хотелът включва 2561 луксозни хотелски стаи и апартаменти.

Manta Resort Underwater Hotel

Докато Дубай продължава да работи върху своите фантастични подводни хотели, други подобни места за настаняване вече са отворени за посетители. Единственият подводен хотел край източното крайбрежие на Африка, в близост до остров Пемба - Manta Resort, предлага спалня под водата и невероятен кът за почивка на повърхността.

Stockholm Waterfront Hotel

Един от хотелите с най-впечатляваща визия е Stockholm Waterfront. Той разполага с 400 стаи, конгресна зала с 3 000 места и ресторант за 2 000 човека.

Намира се точно срещу централната гара на Стокхолм, като структурата е свързана със сградата на Конгреса.