Точно преди година писахме за това как изглеждат най-скъпите двустайни жилища в София.

Оказва се, че първенецът от тогава още е актуален на пазара. За двустайното жилище в престижния район Докторски паметник в столицата с площ от 75 кв. м продавачът иска към днешна дата 210 000 евро, или по 2 800 евро за кв. м.

Явно собственикът на имота, разположен в тухлена сграда „с добре поддържан вход“ и „уютно обзаведен“, не бърза с продажбата му.

Въпреки че имотът не е продаден, цената му не е променена за последната една година.

Вторият най-скъпо предлаган двустаен апартамент е в квартал Иван Вазов. За имота с площ от 100 кв. м се търси цена от 184 000 евро.

Въз основа на исканата цена квадратният метър излиза по 1 840 евро. Апартаментът е на 10 етаж, като предлага панорамна гледка към Витоша и Южен парк.

Чистата площ на жилището е 80 кв. м, като разполага с 6 метра френски прозорци и е завършен до ключ. В цената му е включено и подземно паркомясто.

Явно Докторски паметник в столицита се налага като "квартала на богатите“, защото и следващите два най-скъпи двустайни имота откриваме там.

За третия най-скъпо предлаган двустаен имот с площ от 60 кв. м в тухлена сграда от 1938 година продавачът иска сумата от 161 000 евро, или 2 683 евро за кв. м.

Апартаментът е на четвърти етаж от четири възможни, като сградата няма асансьор.