Най-добрата пица маргарита вече не се прави в Италия
Италианската пица вече не е най-вкусната в света. В световна надпревара тазгодишният победител е Австрия.
"Шампионатът" за най-добра пица се проведе в Парма, Италия. Наградата за най-добра маргарита отиде в ръцете на австралийския майстор на пици Джони Ди Франческо, собственик на ресторант в покрайнините на Мелбърн.
36-годишният Франческо спечели, въпреки силната конкуренция от 600 състезатели от 35 страни по света. Така за първи път от много време наградата "Specialita Traditionale Garantita pizza" не отиде при италианец.
"Невероятно е. Не очаквах да спечеля, просто отидох и направих това, което най-много обичам. Много хора си мислят, че най-лесно се прави маргарита, но това е една от най-трудните пици", разказа Франческо пред Си Ен Ен, предаде БГНЕС.
Той добави, че не планира да увеличи цената на маргаритата в неговия ресторант, която сега се продава за 19 долара, но очаква наградата да привлече още повече клиенти.
Той обясни, че при другите пици можеш да скриеш някои недостатък с подправки, но при маргаритата това не е възможно. "Ако нещо сгрешите, веднага ще се усети", обясни майсторът. Именно заради това по време на кулинарното заседание било позволено върху тестото да се слагат само малки белени домати, моцарела, чесън, зехтин, сол и пресен босилек.