Потребителите на смартфони стават все по-взискателни при избора си на устройства предвид на морето от предложения на пазара и ожесточената конкуренция между водещите световни производители. С пълна сила важи това при избора на смартфон, който ще бъде използван предимно за работа.

Водещи критерии в този случай са надеждността, мощността, издръжливостта на батерията и корпоративният менидмънт, като в много по-малка степен потребителите са взискателни към цената.

Ето кои са най-добрите смартфони за работа и техните предимства, според изданието Indipendent.ie.

1. Samsung Galaxy Note 3

Това се сочи, като най-дория бизнес смартфон. Разбира се, не всички обичат големите екрани, но за тези, които ги предпочитат, едва ли има по-добро устройство, което да ги подпомага в ежедневните им работни дейности.

Основните предимства на телефона са размерът на екрана и неговото качество, както и издръжливостта на батерията. Това го прави изключително удобен при дълги пътувания.

Освен предимство, големият екран се сочи и като основен недостатък.

Цена на смартфона – 859.90 лева с тарифен план от водещия мобилен оператор у нас

Цена свободна продажба – 1 399.99 лева

2. iPhone 5S

Основното предимство на модела е софтуерът, който е изключително достъпен и лесен за употреба, както и огромният брой достъпни приложения. Той разполага с изключително мощен процесор.

Основните му недостатъци са малкият екран и относително слабата, в сравнение с останалите предложения в класацията, батерия. Моделът се предпочита от IT-отделите поради по-голямата му сигурност в сравнение с Android-телефоните.

Цена на смартфона – 1 179.90 лева с тарифен план от водещия мобилен оператор у нас

Цена свободна продажба – 1 599.99 лева

3. HTC One M8

Този модел оглавява почти всички класации за най-добър Android-смартфон. Отличава се с изключителния си дизайн и е един от малкото смартфони на пазара с метален корпус.

Сред основните недостатъци на модела са липсата на голям брой аксесоари за него. Към извънработните му черти като предимство може да се посочи добрата камера, с която разполага.

Цена на смартфона – на свободна продажба 1 199.99 лева

4. Nokia 1520

Тези, чиято работа е свързана основно с Microsoft Office, могат да се насочат към този смартфон, който е най-доброто предложение за модел с операционна система Windows 8.

Основният проблем1 с който ще се сблъскат потребителите1 е липсата на достатъчен брой приложения за операционната система на Microsoft.

Моделът се отличава с достъпност, добър и голям дисплей, както и изключително добра камера.

Цената на смартфона – 799.99 лева с тарифен план от водещия мобилен оператор у нас

Цена свободна продажба – 1 249.90 лева

5. Nexus 5

Моделът се сочи от почти всички специалисти като най-добрия бюджетен смартфон, което поражда сериозна лоялност сред потребителите. Други предимства са високата му производителност, чистият Android, които купувачите получават с него.

Сред основните му недостатъци са ограничената достъпност до смартфона, както и относително слабата му в сравнение с останалите смартфони батерия.

Съвсем скоро се очаква да бъде представена и поредната 6-а версия на модела.

Цената на смартфона – 599.99 лева с тарифен план от водещия мобилен оператор у нас

Цена свободна продажба – 929.90 лева

6. Samsung Galaxy S5

Основните предимства на модела са изключителен дисплей и висока производителност.

Като недостатъци се сочат прекомерно обремения с ненужни приложения софтуер и екстри, които може никога да не ползвате. На много от бизнес потребителите може да не се понрави пластмасовото тяло на смартфона, което не излъчва престиж.

Цената на смартфона – 769.90 лева с тарифен план от водещия мобилен оператор у нас

Цена свободна продажба – 1 349.90 лева