Щатската компания Motorolа представи новия си нискобюджетен смартфон Moto E, който ще струва едва 89 паунда – около 212 лева.

Моделът ще разполага с 4.3-инчов дисплей, 5-мегапикселова камера и батерия, която ще издържа цял ден на натоварен режим.

Освен цената, сред най-големите достойнства на смартфона е оперативната памет от 1 GB, която е традиционна за устройствата от средния сегмент.

„Нашата мисия е да прекратим предлагането на така наречените функционални телефони. Смятаме, че на този етап предлагаме смартфон, който може да направи това“, коментира пред Guardian Чарли Тритшлер, вицепрезидент на Motorola.

Моделът ще разполага с последната версия на Android, както и 4 GB вътрешна памет, която може да се разширява с карта до 32 GB.

От компанията се надяват новият модел да продължи успеха на предходния бюджетен смартфон, който се предлагаше срещу 135 паунда (322 лева).

Делът на Motorola се повиши значително във Великборитания през шестте месеца след представянето на Moto G, нараствайки до 6% от почти 0% преди това.

Освен батерия за цял ден, от компанията се опитват да привлекат потребителите посредством дисплея, устойчив за надрасквания, известен като Gorilla Glass 3 и наличен за устройствата с цени над два пъти по-високи.

От Motorola представиха също така обновена версия на модела Moto G, който е с възможност за 4G и микро SD карта за разширяване на вътрешната памет, който ще струва 149 паунда (356 лева).