Според специалистите настоящата година не е особено интересна по отношение на иновациите при смартфоните. Това обаче не пречи на пазара конкуренцията да е ожесточена, а годината наситена по отношение на представянето на новите модели от водещите производители.

След като бяха представени последните Android телефони от HTC - One (M8) и Samsung, които си спечелиха прозвището най-добри в историята до момента, тепърва предстоят да бъдат представени и нови интригуващи модели за любителите на тази операционна система.

Ето и кои са те:

Huawei Ascend P7

Моделът бе представен през тази седмица, но ще излезе на пазара след няколко седмици. Той е с изключителен дизайн, много наподобява на дизайна на iPhone.

Устройството е с 5-инчов дисплей с разделителна способност от 1920 х 1080 пиксела, като ще може да работи и в 4 G-мрежи. Разполага с четириядрен процесор със скорост от 1.8 GHz, както и 13-мегапикселова задна камера.

Едно от най-големите му предимства е 8-мегапикселовата предна камера, подходяща за „селфита“, като също така той е изключително тънък – едва 6.5 мм. Друга характеристика, на която се залага, е по-ниската му цена от конкурентите iPhone и Smasung Galaxy S5.

OnePlus One

Това се очертава като новия най-добър бюджетен Android-смартфон. Той ще разполага с 2.5 гигахерцов процесор Snapdragon 801, както и 5.5-инчов HD-дисплей.

Оперативната му памет ще бъде 3 GB, а камерата ще е 13-мегапикселова. Моделът ще разполага със стерео слушалки, проектирани от JBL. Дебелината на телефона е едва 8.9 милиметра.

Всичко това потребителите ще получат само срещу 299 долара, което е изключително ниско ниво за смартфон с подобни характеристики. Моделът с памет от 64 GB ще се предлага за 349 долара.

Първоначално смартфонът ще се предлага в САЩ, Канада, Великобритания, Хонконг, Тайван и няколко европейски страни.

LG G3

Въпреки че моделът LG G2 се отличаваше с добри технически параметри, той не успя да задоволи нарасналите потребителски очаквания. Това се очаква да бъде поправено с поредния модел от серията.

Въпреки че ще има бутони на гърба си, подобно на своя предшественик, очаква се той да е с метално тяло, сменяема батерия и 5.5-инчов HD-дисплей.

Процесорът ще е Snapdragon с честота 2.3 GHz, като ще разполага с 13-мегапикселова камера и 3 GB оперативна памет.

Motorola Moto X+1

След изключителния успех на нискобюджетния модел Moto X от изминалата година, се очаква заместник, който да постави летвата на по-високо ниво.

Моделът Motorola Moto X+1 най-вероятно ще бъде представен в следващите седмици, като ще разполага с 5.2-инчов дисплей, четириядрен процесор с честота 2.3 GHz, 12-мегапикселова камера, 2 GB оперативна памет.

Всичко това се очаква отново да е на изключително ниска цена в рамките на около 300 долара.

Galaxy Note 4

Любителите на фаблети ще имат няколко опции, между които да избират през тази година, като една от най-добрите такива се очаква да е четвъртата версия на най-продавания фаблет в света - Galaxy Note 4.

Задачата да се впечатлят потребителите може и да не е толкова лесна, предвид на изключителните качества на 3-та серия.

Според слуховете моделът ще е с 64-битов процесор, 20.1-мегапикселова камера и 2К-дисплей. Моделът се очаква да е с последна версия Android 4.5.

HTC One (M8) Prime

Другият очакван фаблет на тази година ще е HTC One (M8) Prime. Според слуховете фаблетът ще е с 5.5-инчов дисплей, 2.3-гигахерцов четириядрен процесор и 3 GB оперативна памет.

Nexus 6

Любителите на бюджетните смартфони ще очакват с нетърпение 6-та версия на модела Nexus.

Според специалисти моделът ще се отличава с две версии на дисплея – 5.2-инчов fullHD-дисплей, както и заоблен LCD дисплей с „горила стъкло“.

Процесорът най-вероятно ще е 64-битовият модел Snapdragon от серия 800, като смартфонът се очаква да разполага с 3 GB оперативна памет.

Най-вероятно последната версия на Nexus ще е със следващо поколение операционна система Android, известна като Lollypop. Очаква се смартфонът да разполага с 13-мегапикселова предна камера, както и 5-мегапикселова задна камера.

Цената най-вероятно ще е под 400 долара.

Смартфонът на Amazon

И на последно, но не по важност място, потребителите с нетърпение ще очакват смартфона на Amazon, който може да е единственият, въвел иновативност на пазара.

Говори се, че ще разполага с 3D-дисплей, но дали е така и дали това ще се хареса на потребителите предстои да се види в бъдеще.