180 възпитаници на Технически университет – София ще бъдат гости на Мтел до края на май. Първата група посетиха компанията на 20 май, а следващите посещения ще бъдат на 23, 26 и 30 май.

Посещенията на третокурсниците от специалност „Телекомуникации“ са част от учебната им програма, имат практическа насоченост и студентите разработват конкретна задача с помощта на експерти в телекома. Така младежите излизат от пределите на университета и се докосват до реална бизнес среда.

„Твоето упражнение в Мтел“ цели да ги запознае с работата в компанията и включва още посещение на технологични помещения в компанията, Центъра за управление и поддръжка, както и Контакт центъра.

Инициативата датира от 2010 година насам, като до момента в нея са участвали повече от 600 студенти. „Твоето упражнение в Мтел“ е част от програмата „Привличане на млади таланти” на телекома, която има за цел да подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки. Освен това цели и да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

Мтел си сътрудничи успешно с ТУ – София още от 2007 година, когато започва провеждането на отворени семинари с практическа насоченост, а по-късно, с подкрепата на Мтел, е оборудвана и специална компютърна лаборатория в университета.