Американският президент Барак Обама увери, че съпругата му никога няма да бъде кандидат за Белия дом..., освен при намеса на извънземни.

На фона на многобройните спекулации за нова кандидатура на бившата първа дама Хилари Клинтън за президентските избори от името на Демократическата партия Обама беше попитан какво мисли, ако след 10 години съпругата му му съобщи, че иска да стане президентка.

"Ще кажа: какво сте направили с жена ми, защото според мен извънземно ще да е откраднало тялото й", отговори Обама през смях в интервю за Ей Би Си, цитирано от БГНЕС.

"Едно нещо мога да ви обещая и то е, че Мишел няма да бъде кандидат за изборна длъжност", допълни президентът, който трябва да завърши втория си мандат на 20 януари 2017 г.

Вижте още: Най-влиятелните жени в света

През април 2012 г. първата дама изключи да тръгне по стъпките на съпруга си, като увери, че да ръководи водещата световна сила е "наистина трудна работа".

"Едно от нещата, които научаваш за себе си, когато растеж, е какви са силите и интересите ти. И за мен е нещо различно от това да бъда президент", допълни Мишел Обама.