Huawei представи за първи път у нас Ascend P7. Флагманът предлага 5-инчов Full HD дисплей, мощна 8MP предна камера с опция за Selfie Preview, 13MP основна камера и софтуер Emotion UI 2.3. Смартфонът разполага и с 4G LTE връзка.

„Винаги, когато една компания се стреми да докаже, че работи усилено с цел да усъвършенства своите продукти, това не остава незабелязано. Ascend P6 бе резултат от непрестанните ни усилия да предлагаме винаги най-високо качество на нашите продукти.

Сигурен съм, че Ascend P7 ще постигне още по-грандиозен успех от своя предшественик и ще се превърне в емблема на съвършенството”, каза Уанг Янмин, президент за Централна и Източна Европа на Huawei Consumer Business Group, който специално пристигна в България, за да представи новия Ascend P7.

Със своята дебелина от едва 6.5 мм, Ascend P7 е един от най-тънките 4G LTE смартфони на пазара. Той е със значителни подобрения при работата на хардуера и софтуера и с вградена smart network switching технология, която стабилизира връзката, дори при слабо приемане на сигнал.

„Днес е щастлив ден за всички хора, които търсят уникален смартфон, с който да изразят себе си и да се откроят от тълпата – Huawei Ascend P7, със своите едва 6.5 мм дебелина, е триумф на дизайна и технологиите.

Друго предимство на P7 е, че предоставя възможност за изцяло ново и уникално преживяване с двете си камери благодарение на иновативните функции, които имплементирахме - четвърто поколение BSI сензор Sony, Ultra Snapshot и Huawei Image Signal Processor (ISP), който позволява на смартфона да контролира цяла гама от функции, имитиращи тези на професионалните цифрови огледално-рефлексни фотоапарати”, коментира Николай Нанков, мениджър „Маркетинг и продажби” в Huawei Technologies Bulgaria.

От началото на юни Ascend P7 ще се предлага ексклузивно в магазините на GLOBUL. В България препоръчителната свободна (без СИМ карта и абонаментен план) цена на дребно за Huawei Ascend P7 е 799.90 лв. с ДДС.