Съоснователят на Google Лари Пейдж може би няма планове да се пенсионира в Бока Ратон, Флорида. Но ако пожелае, той може да си купи която и да е къща в града. Всъщност Пейдж може да купи всичките къщи в града.

Анализ на Redfin прави преглед на градовете, които милиардерите могат да закупят.

Специалистите разделят богатството на богаташите на средната цена на имотите в различните градове, като се използват данни на Forbes за състоянието на милиардерите, пише CNBC.

Вижте още: 10 от най-скъпите мезонети в света

Фамилията Уолтън, чието съвкупно състояние се оценява на 111.5 млрд. долара може да придобие всичките 241 450 къщи в района на Сиатъл. Изчисленията не включват заобикалящите го по-малко градчета, поради което Уолтън няма да успеят да купят къщата на Бил Гейтс в Медина.

Съоснователят на Microsoft обаче може да купи цял Бостън. Състоянието му, оценявано на 76.6 млрд. долара ще стигне за покупката на всичките 114 212 имота.

Приятелят му Уорън Бъфет може да си позволи да придобие 280 214 имота в Шарлът, оценени на около 56 млрд. долара.

Съоснователят на социалната мрежа Facebook Марк Закърбърг по последни данни на Forbes има състояние от 27.7 млрд. долара. С тях той може да стане собственик на 139 124 къщи в Сейнт Пол, Минесота.