Нетърпението си има цена. Робърт Самюел я определя на 25 долара за първия час и 10 долара за всеки допълнителен половин час.

Самюел е основател и собственик на S.O.L.D. - компания, която предлага услугата чакане по опашки за всичко - от излизащ нов модел маратонки до билети за концерт.

"За каквото поискате, за това чакаме," казва той.

CNBC успява да говори със Самюел, докато той чака на опашка за Cronuts (вид понички) пред пекарната Dominique Ansel Bakery в Сохо, Ню Йорк. Поничките, които се продават по 5 долара за брой, са най-популярното нещо, за което служителите на S.O.L.D. чакат.

Самюел обикновено се появява пред пекарната два часа преди тя да отвори в 8 часа сутринта.

Идеята за S.O.L.D. се ражда, след като той остава без работа след уволнението си от AT&T, което, по ирония на съдбата, е за закъснение.

За да направи малко бързи пари, той пуска обява в сайт, че може да чака на опашка за пускането на новия iPhone на Apple срещу заплащане. След 19-часово чакане (най-дългото в кариерата му) Самюел печели 325 долара и така се ражда идеята за неговия бизнес.

Няколко месеца по-късно той основава компанията си.

Тридесет и осем годишният Самюел, който работи и като охранител на непълен работен ден, сега има около 10 служители, които общо чакат по различни опашки средно между 7 и 10 пъти в седмицата.

Обикновено клиентите им са заети хора и мениджъри, както и хора с гости от друг град, които искат да опитат популярни неща като поничките Cronuts, но предпочитат да пропуснат чакането.

На въпроса коя е най-интересната поръчка за чакане на опашка Самюел казва:

"Един мъж искаше да доставя по една поничка на всяка от приятелките му, така че трябваше да помоля в пекарната да ги сложат в две различни кутии с по една поничка. Едната отиваше в северната част на града, а другата в южната. Клиентът ме помоли да не казвам на никоя от приятелките му за доставката на другата'".

За да набира клиенти, Самюел разчита на социалните медии, предаването от уста на уста и сайта Craigslist.

Конкуренцията му идва основно от Taskrabbits— сайт, в който хората пускат странни молби и оферти, и от други, които се рекламират в Craigslist.

"Слд като развия бизнес по начина, по който искам и той се превърне в добре смазана машина, тогава определено ще погледна и към други градове, защото има много възможности," казва Самюел.

"Има много нетърпеливи хора и в същото време много какво да се прави, да се види и да се яде", според Самюел.