Мъж се възползвал от удобствата, които предлага пътуването в първа класа, за да се храни безплатни 35 пъти за една година в салона на Deutsche Lufthansa AG на летището в Мюнхен, без да излети нито един път, пише Bloomberg.

Мъжът използвал гъвкавостта на еднопосочния билет до Цюрих, за да презаверява многократно полета си, след като се сдобил с достъп до храна и питиета, се казва в изявление на съда в Мюнхен.

Lufthansa анулирали билета му след повече от година и му върнали парите, но той си купил нов билет.

Съдът отсъдил, че авиокомпанията предлага услуги в своя салон на летището в случай, че пътниците ще летят с компанията, и е наредил на мъжа да плати на Lufthansa 1 980 евро – по около 55 евро на посещение, или повече от два пъти, колкото е цената на билета (744.46 евро).

Вижте още: Най-добрите салони за първа класа в света

От Lufthansa предприели съдебни действия чак след като мъжът си купил втория билет, с цел да възбнови хранителните си набези.

Билетите за бизнес класа обикновено предлагат възможност за презаверяване на билета, когато плановете ви се променят, като заедно с това се предлагат екстри като достъп до луксозни салони на летищата, конферентни зали и душове.

В салона на Lufthansa на летището в Мюнхен се предлага наливна бира Loewenbraeu, както и местни деликатеси между които леберкез и наденички със сладка горчица.

В документите на съда не се споменава, че въпросната авиокомпания е Lufhansa, но Кристиан Готшалк, говорител на превозвача, е потвърдил за инцидента.