През миналата година властите в Дубай събраха хиляди участници и привлякоха вниманието на медиите от целия свят със своята кампания срещу затлъстяването, която буквално се измерваше в злато.

След лозунга „Вашето тегло струва злато- кампания, за която можете да научите повече тук , тази година е ред на децата да блеснат, забогатявайки два пъти повече.

„Затлъстяването при децата е голяма дилема, с която трябва да се сблъскат много страни заради зависимостта на младите поколения от новите технологии. Ние трябва да предпазим това поколение, което в момента расте, от негативните ефекти на технологиите, окуражавайки ги да следват здравословен начин на живот и обучавайки техните родители как да отгледат поколение в добро здраве“, заяви във вторник Хюсеин Насер Лотах, изпълнителен директор в кметството на Дубай.

С неговите думи започна кампанията „Вашето дете струва злато“. Правилата са прости: участниците имат месец и половина, за да отслабнат с поне два килограма и да получат в замяна по 1 грам злато за всеки загубен килограм.

Наградата обаче се удвоява, ако се запише семейство с едно или повече децаѝ (т.е. 2 грама за загубен килограм).

Човекът, който отслабне най-много до средата на септември, ще спечели голямата награда.

Хюсеин Насер коментира, че Рамаданът е най-подходящия момент за старта на подобна инициатива за поправяне на лошите навици.