Те са сред най-успелите в своята сфера, но и уволнявани малко преди успеха си. Общото между тях е, че не са се предали, а са продължили напред. Вижте знаменитостите, които са обявявани за некадърни:

Уолт Дисни

Дисни е уволнен през 1919 година от Kansas City Star, тъй като според редактора му – той „е изчерпан откъм въображение и няма никакви добри идеи”.

Джоан Роулинг

Уволнена е от офиса на Amnesty International в Лондон поради факта, че пишела разкази по цял ден.

Майкъл БлумбъргБлумбърг работи известно време като партньор в инвестиционна банка Salomon Brothers. След като компанията бива купена, той е уволнен.

Майкъл Блумбърг използва чека си, за да стартира кариера, която го праща на 18-о място в класацията „Най-богати хора на планетата”.

Мадона

Напуска колежа, мести се в Ню Йорк и започва работа в Dunkin Donuts на Times Square. Не успява да се застои особено дълго време, тъй като разсипва пълнеж от желе върху клиент.

Опра Уинфри Вижте още: Правилата на успеха на ОпраИзвестно време Опра работи като репортер във вечерните новини. Уволнена е, защото не може да сдържа емоциите си, докато разказва хорските истории.

Джери Зайнфелд

Изхвърлен е след ужасно слабо представяне в ситкома „Бенсън”. Всъщност, никой не му съобщава официално, че вече не е част от екипа. Разбира го сам, едва когато не успява да намерите своите реплики в сценария.

Труман Капоти

Капоти не довършва гимназия, защото решава да работи като писател в New Yorker. Уволнен е, тъй като напуска по средата на един от репортажите си. Обиден, Робърт Фрост решава да се разправи с малкия непокорник и Капоти е уволнен.

Хауърд Стърн

Уволнен е от NBC, докато работи като диджей в WNBC. След това открива XM и останалото е история.Елвис

След концерт в Нешвил, Елвис бива посъветван от мениджъра на Grand Ole Opry да се завърне в Мемфис и да се отдаде на карането на камиони (предишната му работа).

Томас Едисън

Той работи известно време в Western Union, където тайно прави експерименти. Една нощ през 1867 година разлива киселина, която разяжда целия под. Уволнението става причина да се насочи към изобретяването за цял живот.

Стив Джобс

Уволнен от собствената си компания. Четете още тукЛейди Гага

Три месеца, след като подписва договор с голяма звукозаписна компания, документът е обявен за нищожен.Бил ГейтсПървоначално, след като решава да прекрати обучението си в Харвард, Гейтс започва бизнес с Пол Алън. Става дума за неуспешния проект Traf-O-Data. За щастие, неуспехът не ги разколебава. Пример - Майкрософт. Четете още: Невероятният живот на Бил Гейтс

Албърт Айнщайн

Проговаря едва щом навършва четири години. Започва да чете не преди седем. Гонен от училище.

Чарлз Дарвин

Дарвин не е решил веднага, че иска да се занимава с наука. Баща му го е смятал за мързелив и прекалено замечтан.

Исак Нютон

Някои хора са добри по математика и много зле по всички останали предмети. Когато му се налага да управлява семейната ферма, се проваля ужасно.

Сократ

Приживе е смятан за аморален човек, който влияе лошо на младежта.

Ейбрахам Линкълн

Историята на Линкълн не е от най-бляскавите в самото начало. Когато е млад, влиза в армията като капитан, но се завръща като редови войник.

По-късно прави опити за стартиране на бизнес, всички приключват неуспешно. Но един ден става президент на САЩ.

Мерилин Монро

Когато прави първи стъпки в бизнеса с модели, получава съвет да не си прави труда да се опитва и да се насочи към секретарството.

Винсент ван Гог

Приживе успява да продаде само една картина. И то на приятел за скромна сума. Въпреки неприятните обстоятелства, продължава да работи през целия си живот, без да види успеха си.

Емили Дикинсън

Докато е жива, продава само 1800 копия от работите си.

Стивън Спилбърг

Три пъти бива отхвърлен от театралния университет в Южна Калифорния. В крайна сметка започва да учи в друга школа, която впоследствие напуска, за да бъде режисьор.

Стивън Кинг

Първата книга на Стивън Кинг получава ужасяващите 30 отхвърляния. Той я захвърля в кофата, но жената му я прибира и го убеждава да я редактира.

Клод Моне

Отхвърлен приживе, възхваляван посмъртно.

Майкъл ДжорданИзгонен е от училищния баскетболен отбор. Веднъж казва: „Аз пропуснах повече от 9000 изстрела в живота си. Изгубих почти 300 мача.

Двадесет и шест пъти получих доверие да направя заключителната и победна точка, но се провалих. Провалях се отново и отново през живота си. И точно заради това успях”. Дали Майкъл Джордан вече е милиардер?

Робърт Редфорд

Уволнен е от работа в Standard Oil, защото е забелязан да спи, вместо да чисти.