Винаги в екипа има поне един човек, който лази по нервите на всички, който никога не върши работата в срок, който мърмори.

Няма как всичките ви служители да бъдат идеални, но все пак тези три типа може да уволните веднага:

Drama Queen

Ако във вашия офис няма „кралица на драмите“, знайте, че сте късметлии!

Те се оплакват, винаги имат „голям проблем“ и изискват огромно внимание от всички.

Освен че са непродуктивни, имат и друг лош ефект – създават интриги, а и тяхното настроение може да бъде заразно.

Понякога са способни да настроят целия офис срещу един човек, включително срещу шефа.

Жертвата

Съдбата винаги е срещу тях. Те не признават грешки, а обвиняват другите за тях. Винаги имат извинение.

Понякога жертвата се оплаква от болести и куп медицински проблеми, което означава, че целият офис трябва да се съобразява с крехкото им здравословно състояние.

Бунтарят

За съжаление, тук не използваме думата „бунтар“ в добрия смисъл. Това са воини без кауза. Те просто обичат да се „правят на ударени“ и да не спазват правилата.

Ако има дрес код, те винаги ще дойдат с нещо на ръба (или малко извън него) и ще бъдат инициатори на дълъг спор за това дали са прекрачили границата или не. А на следващата седмица ще се появят отново облечени така.

Има два типа бунтари. С единия тип може и да се справите – това просто са хора, които имат по-независимо мислене и искат да бъдат различни и оригинални.

Виж още: 7 грешки, които не бива да допускате на работното място

Другият тип обаче е по-агресивен – те искат да се налагат, винаги знаят всичко, никога не слушат инструкции, защото „няма нужда от такива“. Те искат не просто да не се подчиняват, а да създадат нов ред и да бъдат лидери в него. Това е типът, който може да уволните спокойно.