Бившият милиардер Айке Батиста продаде притежаваното от него Lamborghini Aventador за 1.1 млн. долара.

Цената на нов автомобил Lamborghini Aventador днес е около 1.6 млн. долара.

Батиста, който само преди година сподели, че до 2015 г. ще се превърне в най-богатия човек в света, днес е с огромни дългове и явно разпродава всичко, което може.

Въпреки че сделката за колата не е лоша (с нея са изминати по-малко от 2000 км), тя явно е била много ценна за Батиста, тъй като преди време той заяви, че е била разположена в хола му.

Състоянието на Батиста достигна връх от 35 млрд. долара през март 2012 г., с което той се изкачи до седмата позиция в класацията на най-богатите хора в света.

По-късно обаче бе доказано, че залежите на основната му компания OGX Petroleo & Gas Participacoes са доста по-малки от първоначалните анализи, което доведе до разпродажба на акции от страна на инвеститорите.

Заговори се дори, че компанията може да закрие единственото си петролно поле, а Батиста продаде дори и личния си самолет и всякакви активи и акции от притежавани от него дружества, а също така вкара компанията в процедура по фалит.

По последни данни на бразилските медии от края на 2013 г. богатството му е намаляло до 73.7 млн. долара и милиарди дългове.