Монако отдавна е известен с космическите цени на недвижимите си имоти. В момента на пазара в „града на милиардерите“ обаче се предлага имот, който е с баснословната цена от 400 милиона долара.

Въпросният апартамент е известен с името Sky Penthouse и е с площ от 3 300 кв. м. Въз основа на търсената му цена, квадратният метър възлиза на над 121 000 долара. Пентхаусът е разположен в очакваната да бъде изградена съвсем скоро известна сграда Odeon Tower.

Средната цена на апартаментите в сградата е близо 96 000 долара, като тя трябва да бъде завършена до септември на следващата година.

Тя ще разполага със 70 луксозни апартамента с френски прозорци, а най-луксозният апартамент в нея е и предлаганият Sky Penthouse, който ще заема последните 5 етажа на сградата.

Строителната компания Groupe Marzocco обещава на бъдещите обитатели луксозен живот с частен киносалон, здравен център, сауна, фитнес салон и няколко басейна.

Апартаментът ще разполага с кухня на всеки етаж, пет спални, дневна, трапезария, частен киносалон, сауна и плувен басейн, който ще е достъпен директно с пързалка.

„Имот като този не се продава, а се купува“, коментира Николо Марзако в интервю за френското издание Challenges.

Монако отдавна е известен с изключително скъпите си луксозни имоти, като високите цени до голяма степен се предопределят от ограниченото предлагане и постоянното търсене от страна на ултрабогаташи от целия свят.

Площта на Монако е едва 6% от Манхатън и 3% от острова Хонконг.

Въпреки очакваната цена от 400 милиона долара, което би го направил най-скъпия продаван имот в историята, апартаментът няма да държи рекордната цена по отношение на квадратен метър.

Този рекорд в момента се държи от собственик на имот на 15 Central Park West в Ню Йорк, продаден за сумата от 140 000 долара за кв. м.