След като неведнъж сме писали за апартаментите с най-високи наеми в абсолютна стойност, сега ще потърсим кои са имотите с най-висока наемна цена за кв. м, въз основа на офертите отдава под наем във водещия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Виж още: Най-скъпите имоти под наем в столицата

Може би няма да е изненада, че два от трите апартамента с най-висок търсен наем за квадратен метър са разположени по Черноморието - в курорта Слънчев бряг.

Снимка: imot.bg

Най-скъпият апартамент под наем в страната, въз основа на цената за кв. м, е студио с площ от 37 кв. м, разположено в Слънчев бряг.

Снимка: imot.bg

За него в активния сезон се иска наем от 1 656 евро на месец, което прави сумата от близо 45 евро за кв. м.

Студиото се рекламира като близко до морето (на 300 метра от плажната ивица) в затворен комплекс.

Вторият най-скъпо отдаван имот по приетите критерии отново откриваме в Слънчев бряг. Той е двустаен апартамент с площ от 64 кв. м.

Снимка: imot.bg

За тази площ се търси наем от 2 200 евро на месец, или 34.4 евро за кв. м. Срещу този наем наемодателят ще получи жилище на партерен етаж в затворен комплекс с басейн и паркомясто.

Снимка: imot.bg

Третият най-скъпо предлаган имот под наем за кв. м откриваме в столицата. За жилище с площ от 68 кв. м в Студентски град се търси наем от 2 199 евро, или 32.3 евро за кв. м.

Снимка: imot.bg

На фона на „спартанско“ обзаведените жилища в черноморския курорт тук се залага по-скоро на „поръчкови мебели“ и джакузи, които да „оправдаят“ този наем.