Черил Шуман обича да я наричат "Марта Стюарт на марихуаната."

Марта Стюарт използва името си, за да създаде империя в сферата на стоките за подобрение на дома, превръщайки се в първата жена милиардер в САЩ, която не е наследила състоянието си, поне на хартия.

Шуман, която живее в Калифорния, се надява да направи същото..., само че с канабиса.

Въпреки че законът в Калифорния позволява използването на марихуана за медицински цели, Шуман споделя пред CNBC, че се срамувала, докато я използвала, за да облекчава болките от своята болест - рак.

През това време научава, че много от приятелите й, в това число заможни хора с влияние, се чувстват по същия начин относно употребата на марихуана.

Така тя решава да създаде Beverly Hills Cannabis Club, за да промени обществената нагласа относно марихуаната и да отвори вратата за легализацията й.

"Има много знаменитости и заможни хора, които не искат да бъдат свързвани с този негативен имидж и така, като експерт по брандинг и PR, реших да ребрандирам образа на съвременния потребител на канабис и да го представя такъв, каквото е днес, което представлява смесица от културата на канабиса и културата на знаменитостите," казва Шуман.

"За мен няма съмнение, че употребата на канабисът в момента е преобладаваща."

Усилията на Шуман вече дават резултат. Тя наскоро се появи на кориците на списанията AdWeek и KUSH. Неуморната реклама помага на Шуман да првърне получените 150 000 долара финансиране през 2009 г. в 6.5 млн. долара приходи за по-малко от 18 месеца, пише AdWeek.

Сега Шуман обикаля страната, за да популяризира допълнителните инвестиции в марихуана индустрията и да пропагандира за легализирането й.

"Има много милионери и милиардери, които употребяват канабис, разполагат с парите и искат да финансират неща като политическия комитет, върху който работим, защото те искат да влияят на политическия климат относно легализацията, така че да не се притесняват, че могат да отидат в затвора и да изгубят милионите си, защото употребяват канабис нелегално," казва тя.