Седмица след дебюта на смартфоните на Lenovo на българския пазар, световният номер едно при компютрите получи заслужени отличия за новите си модели, представени преди броени дни на форума за електроника в Берлин.

Vibe X2 е избран сред най-добрите флагман модели от независимото технологично издание Android Authority.

Yoga PC e носител на приза за стилен дизайн на международната асоциация на независимите вериги за електроника Euronics.

Иновативният ThnikPad Helix бе награден от PC Pro за най-добър хибрид.

По време на изложението за потребителска електроника IFA 2014 в Берлин Lenovo представи иновативни модели, които предлагат решение на често срещани бизнес проблеми. Сред тях е хибридният бизнес ултрабук ThinkPad Helix, който очарова с тънък и лек дизайн, а благодарение на модерния си хардуер се справя с всяка задача без проблем.

Lenovo представи и два нови all-in-one модела: най-тънкият премуим 19.5-инчов HORIZON 2s и достъпният 21.5-инчов HORIZON 2e. Компанията показа и ново настолно AIO предложение за бизнеса - ThinkCentre Tiny-in-One 23.

За първи път бе показан и ултра тънкият и лек FLEX 2 Pro с два режима за работа.

2-в-1 бизнес ултрабук без аналог

ThinkPad Helix е създаден специално за бизнес потребителите, които държат на комбинацията от лесната мобилност на таблета и високата продуктивност на лаптоп. Устройство е по-леко, по-тънко и разполага с още повече функции.

ThinkPad Helix тежи 816 грама (с 12% по-лек) и е с дебелина от едва 9.6мм (с 15% по-малко от предшественика си).

Новият ThinkPad Helix вдига летвата в сегмента на бизнес ултрабуците 2-в-1 благодарение на най-съвременния хардуер и софтуер, несравнимата гъвкавост, продуктивност и свързаност. Новият процесор Intel® Core™ M дава още повече изчислителна мощ.

ThinkPad Helix е със стилен дизайн, като залага на легендарните за Think бранда издръжливост и качество на изработката. Ултабукът е направен от удобен за носене алуминий, което му придава бизнес вид. ThinkPad Helix е изключително мощен и с по-дълъг живот на батерията в сравнение с предшественика си.

ThinkPad Helix запазва петте работни режима, на които потребителите разчитат: Tablet, Stand, Tent, Laptop и Desktop. Адаптивният и подвижен ThinkPad Helix се отличава с удобството на легендарната ThinkPad клавиатура, а с помощта на дигитална писалка потребителите могат да си водят бележки или да рисуват скици.

За преминаване от режим лаптоп в таблет е нужно просто да се разглобят двете части. За режимите Tent или Stand 11.6-инчовия екран се отделя и се завърта на 180 градуса, след което се поставя в основата.

ThinkPad Helix работи с Windows 8.1 Pro и има комплект от добавени функции за сигурност, включително биометричен четец на пръстови отпечатъци, четец на смарт карти от военен клас и трифакторна автентичност. Хибридът е зареден с редица бизнес решения като Lenovo Settings, Lenovo Companion 2.0, Lenovo Reach и Lenovo SHAREit за лесно организиране на дигиталното съдържание на потребителите и трансфер на файлове между различни устройства.

Lenovo Settings предлага на потребителите възможността да контролират и подобряват производителността и да управляват системните функции лесно, автоматично и предвидимо.

Lenovo Companion 2.0 играе ролята на хъб, който помага на потребителите бързо да разберат най-добрите качества на системата, да я поддържат в добро състояние, да виждат съобщения за обновяване на драйвъри, да закупуват персонализирани аксесоари и да проверяват гаранционния статус.

Lenovo Reach е услуга за облачно съхранение и достъп до файлове от различни машини, а с Lenovo SHAREit трансферът на дигитално съдържание към всеки смартфон, таблет или компютър никога не е бил по-лесен.

Потребителите имат избор между ThinkPad Helix с клавиатура Ultrabook или Ultrabook Pro, която дава още повече мощност и по-дълъг живот на батерията. ThinkPad Helix е оборудван със защитно стъкло Gorilla® Glass и голям FHD дисплей. Опцията за дигитална писалка пък дава още повече гъвкавост и функционалност.

HORIZON 2s и 2e дават по-голям избор от семейни игри

HORIZON продължава да диктуват модата при семейните компютърни забавления. Новите модели HORIZON 2s и HORIZON 2e имат по-тънък и по-лек дизайн и са за потребителите, ориентирани към бюджетни устройства.

HORIZON 2s е изключително тънък и лек - с дебелина от едва 15мм и тегло от 2.26кг. Новият модел е с 4.5кг. по-лек от предшественика си и значително по-удобен за носене от стая в стая или дори извън дома.

Новите компютърни маси HORIZON са с два работни режима и са пригодени за използване от много потребители. Те разполагат със същите Stand и Flat режима като предшествениците си.

Потребителите могат да се насладят на работата си в Windows пространството, когато ги използват като AIO устройство, както и да се забавляват с игри в интерфейса Lenovo Aura в хоризонтално положение.

Двата модела включват иновативния интерфейс на Lenovo Aura, разработен за едновременно използване от много потребители. Той позволява на двама души едновременно да влязат в личните си профили и да разглеждат снимки, да гледат видео клипове и да слушат музика на един екран. Aura работи с Android устройства по-добре от всякога.

Потребителите могат да свържат до четири Android устройства едновременно за бърз достъп до информация от своя Android смартфон, таблет или друго устройство директно видимо на FHD дисплея. Предлаганата премиум алуминиева стойка работи като зареждаща станция и държи HORIZON 2s на удобна височина за работа.

HORIZON 2e има FHD 21.5-инчов екран и се предлага на стартова цена от ХХХ лв. за потребителите с ограничен бюджет. HORIZON 2s и 2e идват с процесори от четвърто поколение Intel® Core™ и оригинален Windows 8.1, NFC свързаност (по избор за 2e) за безпроблемно споделяне на дигитално съдържание и Bluetooth 4.0.

Към двата модела са включени стерео високоговорители Dolby® Home Theater® с професионален звук. Към устройствата се предлагат допълнителни гейминг аксесоари: джойстик, електронно зарче и интерактивен пистолет (striker).

Вградената батерия издържа до 2.5 часа при онлайн излъчване на живо с HD качество чрез Wi-Fi при 2s модела и до 3 часа при 3e, като по този начин предоставя на потребителите достатъчно мощност да гледат любимите си видео клипове по няколко пъти без да се налага да зареждат. Устройствата идват с повече от 40 инсталирани образователни и гейминг приложения.

ThinkCentre Tiny-in-One 23: Първият модулен All-in-One настолен компютър за бизнеса

Новият модулен AIO компютър на Lenovo ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23 дава на бизнес потребителите възможност да комбинират 23-инчово AIO изживяване с всички модели от серията ThinkCentre Tiny PCs, които се продават отделно.

Това позволява отделно обновяване на цикъла на двата модула, спестява място и позволява по-лесно организиране на кабелите на AIO компютъра.

Разработено специално за IT мениджъри, TIO устройството предлага забележително AIO преживяване с блестящ 23-инчов FHD дисплей, достъп до 3.0 USB аудио портове в предната част, възможност за оптично дисково устройство и ергономична стойка, която позволява накланяне и промяна на височината.

За разлика от повечето традиционни AIO компютри, TIO 23 се захранва от подвижен ThinkCentre Tiny PC, който незабележимо се закача към гърба на монитора бързо и лесно, без това да изисква допълнителни инструменти. Уникалната хибридна конфигурация предлага на потребителите компактно настолно решение без струпване на кабели.

Те имат възможност да настройват своя 23-инчов AIO, като избират между процесори от различни ThinkCentre Tiny PC модели. При необходимост от подобряване, просто изкарвате стария Tiny PC от TIO, поставяте новото устройство и продължавате работа.

Потребители, които се занимават с предприемачество, образование или правителствена работа ще оценят допълнителните функции за улеснено поставяне - стандартния захранващ адаптер на Lenovo, който захранва едновременно монитор и Tiny PC.

Устройството е съвместимо със стандарта VESA и потребителите могат да използват разнообразието му от режими. TIO предлага допълнителна сигурност за Tiny PC с иновативен механизъм за заключване, който защитава машината и оптичното дисково устройство с помощта на кабел Kensington.

FLEX 2 Pro отстранява със стил конкуренцията с два режима на работа

За да задоволи потребителските нужди от още по-тънки и леки лаптопи с два режима на работа, Lenovo създаде FLEX 2 Pro. С дебелина по-малко от 2,54см. и тегло малко над 2,26кг., лаптопът FLEX 2 Pro усъвършенства тънкия, лек дизайн на своя предшественик. Това е най-тънкият 15-инчов лаптоп на Lenovo. Обвит с премиум алуминиево шаси и с панти, които се въртят на 300 градуса, устройството позволява лесно преминаване между двата работни режима Laptop и Stand.

FLEX 2 Pro се управлява от Windows 8.1. Писането на текст в режим лаптоп е истинско удоволствие, благодарение на AccuType клавиатурата и тъчпада с подсветка. Когато е време за почивка, завъртете FLEX 2 Pro в режим Stand. Така можете да се насладите на интуитивните тъч приложения или да проведете видео разговор с интегрираната 720p HD уеб камера и кристално ясния двуканален микрофон.

FLEX 2 Pro има 10-пръстов сензорен 15.6-инчов IPS FHD дисплей за по-интерактивно компютърно изживяване. Благодарение на комбинацията на видео карта NVIDIA® GeForce® GT840M 4GB с Dolby Home Theater високоговорители, FLEX 2 Pro е идеален за развлечение.

Устройството може да се похвали с живот на батерията до 8 часа. FLEX 2 Pro e идеалното решение за всички, които не искат да са обградени от кабели, когато са на път, на бизнес срещи или в кварталното кафене.

Под капака на FLEX 2 Pro се крие мощен процесор до четвърто поколение Intel® Core™ i7, 16GB DDR3L памет, възможност за до 1TB HHD, хибриден SSHD диск с 16GB интегрирана NAND флаш памет или до 256GB SSD и софтуер Lenovo SHAREit.