Азиатските индекси се понижиха, насочвайки се към най-губещата си серия от 2002 година насам, преди началото на двудневната среща на Фед днес. Индексът MSCI Asia Pacific Index се понижи с 0.2% до 144.70 пункта, което бе деветото му поредно понижение.

Акциите на China Mobile Ltd. загубиха 1.5% от стойността си и бяха най-голямата тежест на индексите в региона.

„Големият въпрос е дали Фед ще промени насоките за бъдещата си лихвена политика“, коментира Стивън Халмарик, инвестиционен стратег в Colonial First State Global Asset Management, цитиран от Bloomberg. “Периодът на преход към политика на повишение на лихвите в САЩ ще е тежък за азиатските пазари“, допълва още специалистът.

Японският Topix се понижи с 0.2%, след като пазарът отвори след почивен ден в понеделник. Южнокорейският Kospi, австралийският S&P/ASX 200 Index, както и новозеландският NZX 50 се понижиха с по 0.4%. Тайванският претеглен индекс Taiex се понижи с 0.7%.

Шанхайският основен индекс нарасна с 0.2%. и бе сред малкото повишаващи се индекси в региона.

Фючърсите на широкия щатски индекс Standard & Poor’s 500 са без съществена промяна днес, след като показателят загуби минималните 0.1% от стойността си. Книжата на интернет компаниите повлякоха технологичния Nasdaq Composite до едномесечно дъно, след като инвеститорите разпродаваха акциите на някои от най-добре представящите се за тази година компании.

Изнесени вчера данни посочиха изненадващ спад в индустриалното производство на САЩ през август, а ОИСР занижи прогнозирания ръст на водещата световна икономика за тази и следващата година.

След като вчера петролът тип брент достигна най-ниското си ниво от две години насам, ценната суровина възстанови близо долар и половина от загубеното до нива от 98 долара за барел с доставка през ноември.

Цената на златото с незабавна доставка се повиши с 0.4% до 1 238.58 долара за унция. Благородният метал се понижи вчера до най-ниско ниво от началото на годината, регистрирайки стойност от 1 225.67 долара за унция.

Среброто с незабавна доставка се повиши с 0.3% до 18.73 долара за унция.