Доларът запази понижението си от вчера спрямо 10 други основни валути, което бе най-голямото от три месеца насам, на фона на спекулациите дали Федералният резерв ще промени реториката в изявлението, което се очаква да направи по-късно днес.

Австралийският долар поевтиня на фона на опасенията, че стимулите, обявени вчера от Централната банка на Китай, са индикация за промяна в паричната политика в най-големия търговски партньор на Австралия.

Новозеландската валута изгуби част от стойността си, след като Westpac Banking Corp обяви, че Fonterra Cooperative Group Ltd., която е най-големият износител на млечни продукти в света, ще понижи прогнозите си.

Паундът запази ръста си преди очаквания днес протокол от последната среща на Централната банка на Великобритания и референдума за независимостта на Шотландия.

Доларовият индекс на Bloomberg, който следи представянето на долара спрямо 10 други основни валути, остана почти без промяна на ниво от 1 047.90 пункта, след като вчера падна с 0.3%, което бе най-голямото понижение от 18 юни насам. Индексът вчера докосна нивото от 1 052.14 пункта, изравнявайки най-високото си ниво от юли.

Австралийският долар поевтиня с 0.2% до 90.74 щатски цента. Паундът се търгуваше на ниво от 1.6285 спрямо долара, след като вчера поскъпна с 0.3% до 1.6277 долара.

Днес приключва двудневната среща на Фед. От март насам от банката повтарят, че лихвите ще останат ниски в определен период от време след приключването на така нареченото количествено улесняване.

През юли банката ограничи количеството на изкупуваните всеки месец облигации до 25 млрд. долара. Програмата трябва да бъде финализирана до края на годината.

Доларът падна вчера, след като журналистът от Wall Street Джон Хилзенрат заяви, че според него Фед ще запази лихвите ниски в “значителен период от време”, след като банката приключи с изкупуването на активи.

Австралийската валута поевтиня на фона на спекулациите дали Китай предприема мерки за стимулиране на икономическия растеж.

Централната банка на Китай ще предостави 500 млрд. юана (81.4 млрд. долара) ликвидност на петте най-големи банки в страната. Централната банка започна с осигуряването на по 100 млрд. юана за всяка от банките, информира Sina.com.

Новозеландският долар падна спрямо повечето от 16-те най-търгувани валути, след като от Westpac обявиха, че Fonterra ще намали прогнозата си за плащанията до 5.30 долара новозеландски долара (4.33 долара) на килограм, в сравнение с настоящата прогноза от 6 новозеландски долара. Новозеландската валута поевтиня с 0.2% до 81.86 щатски цента.