Срещу главния изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг вече има заведени дела заради закупуването на четири съседни имота в Пало Алто.

В момента обаче второто жилище на Закърбърг, което се намира в квартала на Сан Франциско Долорес хайтс, създава напрежение сред съседите му.

Според San Francisco Chronicle в продължение на 17 месеца в района около жилището на Закърбърг има знаци "Забранено паркирането", а десетки работници извършват сериозни ремонти в жилището и около него - от поставянето на кухненско обзавеждане до оптични кабели под тротоара.

Според един от подизпълнителите, на обекта има между 40 и 50 работници всеки ден, откакто работата е започнала през април 2013 г.

"Това си е направо крепост," казва съсед пред The Chronicle.

Официалните документи показват, че подизпълнителите в къщата на Закърбърг са кандидатствали поне за 10 разрешителни за строеж, работата по които ще струва милиони долари.

Сред разходите за разрешителните са 65 000 долара за обновяване на кухнята и баните, 750 000 за разширяване на къщата в задната и страничната й част и 25 000 долара, за да може четвъртият й етаж да бъде "обитаем."

Има допълнителни 720 000 за офис, медийна стая, половин баня, мокро помещение, винарна и мокър бар в добавка към нова баня на втория етаж и ремонт на пода на втория, третия и четвъртия етаж.

В мазето също така ще има нов гараж с механизъм за завъртане, така че колите да влизат и да излизат по-лесно.

Всичките тези строителни работи наистина напрягат съседите, които се оплакват от постоянен шум и от това, че не могат да паркират на улицата си от месеци.

Закърбърг и неговата съпруга Присила Чан купуват имота за 10 млн. долара през 2013 г.