Милиардерът Доналд Тръмп заплаши да съди потребител на Twitter, който го подмами да пусне снимка на серийните убийци Фред и Роуз Уест.

Потребителят се свързал с Тръмп в началото на тази седмица, като го помолил да ретуитне снимка на неговите родители, които, според него, били вдъхновени от Тръмп през целия си живот.

Постът беше споделен близо 300 пъти, преди Тръмп да осъзнае, че всичко това е шега и да го изтрие.

По-късно той написа в Twitter: "Някакъв кретен ме излъга, че родители му казали, ча аз съм бил вдъхновение за тях, като ме помоли да ретуитна снимката ми. От вежливост го направих. Може би ще заведа дело срещу него."

През годините Тръмп е участвал в доста съдебно дела, като само през последното десетилетие е завеждал такива срещу автор на книга, участничка в конкурса по красота Мис САЩ, комик и най-различни финансови институции, между които Deutsche Bank и Fortress Investment Group.

По-рано тази година Тръмп заведе дело, настоявайки името му да бъде премахнато от две казина в Атлантик сити, заявявайки, че Trump Plaza и Trump Taj Mahal са били "занемарени, което опетнявало личната му марка и обърквало клиентите."

Вижте още: Казината на Доналд Тръмп фалираха отново

Дали Тръмп ще заведе дело срещу шегаджията в Twitter или не предстои да се види. Ден след инцидента Тръмп отново изрази своето разочарование, като написа в Twitter: "Предполагам, че такива неща учат човек да не бъде вежлив и да не се доверява. Тъжно!"