Тайванският производител на смартфони HTC представи вчера новия си модел Desire Eyе. Смартфонът залага основно на достъпната цена и двойната си 13-мегапикселова камера (отпред и отзад, подходяща за селфита).

Посредством софтуера на смартфона той ще прави снимки, когато се постави вертикално и стабилно в позиция за снимане, без нуждата на натискане на допълнителен бутон, както и да заснема видео, когато чуе командата „action“.

Моделът е продължение на изключително успешната в Азия евтина серия Desire, като на него компанията възлага големи надежди.

Въпреки че алуминиевият модел от най-висок клас на компанията HTC One M8 е определян от много специалисти като най-добрия Android-смартфон, той не се радва на достатъчни продажби, за да компенсира загубите на тайванския производител.

Смартфонът ще е с 5.2-инчов Full-HD дисплей с 424 точки на инч. Той ще се захранва от четириядрен процесор Snapdragon 801 на Qualcomm с честота от 2.3GHz.

HTC Desire Eye има вградени високоговорители BoomSound за максимално качество на звука, като устройството е водоустойчиво.

Моделът ще разполага с 2GB RAM, Аndroid 4.4, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, NFC и LTE, както и 16GB вградена памет.

Все още не е ясно кога компанията планира да стартира продажбите на новия си смартфон на европейския континент.

Налице са спекулации, че цената на смартфона може да е около 350 долара (540 лева).