Президентът на Русия Владимир Путин е наредил на руските войски да се оттеглят в постоянните си бази след военните учения в Ростовска област близо до границата с Украйна, съобщиха руските агенции, като цитираха говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Съобщението за изтеглянето на войските бе направено преди очакваната среща между Путин и украинския му колега Петро Порошенко в Милано другата седмица (16 и 17 октомври), отбелязва Ройтерс.

Путин имал работна среща вчера с министъра на отбраната Сергей Шойгу след оперативно съвещание на държавния глава с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация, съобщи Песков, цитиран от БТА.

Министърът доложил на главнокомандващия за приключването на летния период на обучение на полигоните на Южния военен окръг. След доклада президентът наредил да се пристъпи към връщане на войските към местата на постоянна дислокация.

Общо става дума за 176 000 военнослужещи, които през лятото са преминали обучение на полигоните в Ростовска област, предаде ТАСС.