„Радвам се, че в тези години на криза ние, заедно с вас, правим най-важната инвестиция – инвестицията в децата и образованието“, това подчерта в речта си кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на официалното откриване на Американо-английската академия в София, с. Лозен.

„Тук се обучават в момента 120 деца на София, от 30 националности. Радвам се, че от 2 години вече има и програма, която ще позволи освен американската диплома, учениците да получават и българска диплома“, допълни Йорданка Фандъкова.

Кметът поздрави всички, които са работили, за да стане факт новата сграда - проектантите, строителите и инвеститорите, както и кметовете на Панчарево и Лозен.

„Пожелавам на целия екип на училището, на висококвалифицираните преподаватели много успех, много радостни моменти в тази прекрасна сграда, която успях да разгледам“, каза още Йорданка Фандъкова.

В церемонията участваха над 100 ученика на академията – представители на различни националности, на възраст от 3 до 18 години, които изпълниха химна на училището, както и националните химни на България и САЩ.

Реч държаха също архитектът на сградата Крег МакКонли и Рут Мънси – президент и съосновател на училището.

Празничната церемония се състоя в присъствието и на Негово превъзходителство посланика на Казахстан в България Темиртай Избастин, заместник-кмета на Столична община Ирина Савина, кмета на район Панчарево Димитър Сичанов, кмета на с. Лозен Васил Станчев, представители на чуждестранни дипломатически мисии у нас, ученици и учители от Американо-английската академия.