На Уолстрийт понякога използвахме фразата "майната ти, пари." (Мисля, че откраднахме този термин от хипхопа.) Това са пари, похарчени по начин, който е финансово обиден за останалите от човек, който поддържа циничен начин на живот.

Не се гордея с това и съм абсолютно виновен, че някога и аз бях такъв човек, пише в коментар за CNBC бившият трейдър в Galleon Group Търни Дъф.

Едно от най-скандалните неща, които съм правил, е да хвърлям пари в баскетболната зала Медисън скуеър гардън, пише Дъф.

Когато бях трейдър в хеджфонд, ме канеха да гледам мачове на баскетболния отбор Ню Йорк Никс в една от луксозните ложи в залата. Там е хубаво, но след петото посещение осъзнаваш, че това е просто един мокър бар с не толкова качествени пилешки крилца и известно количество безплатна бира Budweiser.

За да се забавлявам, един път поканих с мен братовчед ми Итън и Джони Хонконг, който снима филми. Казах на Morgan Stanley, че ще водя двама стажанти. Бяхме в ложата преди началото на мача.

До втората четвърт вече бях отегчен. Вече бях говорил с хората, с които трябваше да се срещна и ми беше писнало да обсъждам биотехнологичния сектор, както и от стандартните безсмислени приказки за убиване на времето.

Така че се надвесих над балкона, за да видя къде седят истинските фенове. Извадих от джоба си пачка с пари, взех една 5-доларова банкнота и я хвърлих през балкона на ложата.

"Какво правиш?!", попита Джони. Парите паднаха върху дясното рамо на жена, която носеше фланелка на Патрик Юинг. Тя веднага ги забеляза, бързо се огледа, след което ги грабна и ги напъха в джоба си.

Не можехме да спрем да се смеем.

След това започнах да хвърлям банкноти от 1 долара, а след това от по 20 долара.

Валяха пари, а феновете се превърнаха в животни! Целият сектор гледаше нагоре — бяха жадни за още. За няколко минути хвърлих 300 долара през балкона, докато Джони и Итън ме окуражаваха. Феновете бяха забравили за мача — всички погледи бяха насочени към нас.

Вижте още: Да работиш на Уолстрийт

След това започнах да хвърлям банкноти от 100 долара. Хората се удряха един друг, за да се докопат до парите. 1 000 долара по-късно ми свършиха парите, пише Дъф.

Бившият трейдър споделя още откачени неща, които е виждал, за които е чувал и в които е участвал на Уолстрийт. Ето ги и тях:

Майната ти, Корзайн. Основателят на Appaloosa Дейвид Тепър бе пренебрегнат за издигане в йерархията на Goldman Sachs от Джон Корзайн.

По-късно Тепър купи за 50 млн. долара къща на брега, която принадлежеше на бившата жена на Корзайн, само за да я събори и да построи по-голяма. По-късно призна в интервю, че го е направил нарочно. "Може да се каже, че на света има малко правда," заяви той.

Момченцето ще се казва "Тами." На шега шефът на екип от трейдъри прави невероятна оферта към всички хора в екипа. Всеки, който кръсти новороденото си момче "Тами", получава чек за 25 000 долара при представянето на акта за раждане.

За съжаление, никой не се възползва от офертата. Явно нито една майка не се е съгласила.

Да, насред къщата ни има кемпер. Работещ на Уолстрийт се похвалил, че той и децата му обичат да си правят излети с кемпер. Така, когато той си купува имот в Кънектикът, купува и огромен кемпер, който поставя в сутерена, след което изгражда къщата си около него.

Бавачка за кучетата. Жената на хеджфонд мениджър настоявала мъжът й да наеме четвърта бавачка за семейството, която да се грижи само за кучетата.

Наркопласьор сред трейдърите. В брокерска компания се забавлявали толкова много през 80-те години, че включили наркопласьора си във ведомостта на компанията като асистент. За тях било по-удобно да се навърта в офиса.

В крайна сметка дилърът се научава как да търгува с акции и става все по-добър. Години по-късно оглавява отдела!

Супербоул на компаньонките. По време на финала по американски футбол, известен като Супербоул, който се провеждал в Ню Орлеанс, борсов брокер наел целия 11-и етаж на 5-звезден хотел. Той също така наел всички налични момичета на агенция за компаньонки. Разпределил по едно или две момичета в стая за клиентите си.

Честит рожден ден от Usher. Магнат от Уолстрийт организирал тематично парти за 40-ия си рожден ден, на което имало червен килим като на кинопремиерите. Той наел мними папараци, които да правят така, че гостите да се чувстват като знаменитости при влизането си в заведението.

Освен това имало циркови номера, а накрая се появил Usher, който пял в продължение на един час.

Вижте още: Най-шокиращите смъртни случаи на Уолстрийт

Да откупиш охраната. Трейдър на Уолстрийт платил на охранител в заведение едногодишната му заплата, за да напусне работата си на момента и да стане негова лична охрана за вечерта, съпровождайки го всеки път, когато трейдърът трябвало да отиде до тоалетната.

Единствената му работа била "да разчиства пътя." На следващия ден попитали трейдъра защо е направил всички това, а неговият отговор бил: "Така ми се прииска."

Сметката за 27 000 долара в стриптийз клуб. Трейдър и седем негови познати успели да натрупат тази сметка за шест часа. На следващия ден не знаел как да осчетоводи разхода, така че отишъл направо при финансовия директор.

Последният изпитал сериозни затруднения. В крайна сметка, решил да му прибира всеки долар от комисионни, докато дългът не бъде изплатен и го предупредил никога повече да не го прави.