Срещу продуцентите на анимациония телевизионен сериал "Семейство Симпсън" е заведено съдебно дело за 250 млн. долара от актьор, който твърди, че един от образите е базиран на неговия герой във филма "Добри момчета."

Актьорът Франк Сиверо е завел дело срещу създателите на "Семейство Симпсън", тъй като според него Луи, член на Спрингфийлдската мафия в хитовия сериал, е базиран на неговата интерпретация на героя Франки Карбоун от гангстверския филм от 1990 г. "Добри момчета."

Делото е било заведено тази седмица в Лос Анджелис, а според съдебните документи Сиверо е автор на идеята и героя Луи. Създателите на "Семейство Симпсън" Мат Грьониг, 21st Century Fox и Fox Television Studios са посочени за ответници по делото.

"Луи" се появява за първи път в сериала през 1991 г. като мафиот от Спрингфийлдската мафия, ръководена от "Дебелия Тони." Луи се появява в 15 допълнителни епизода, като последно се е появявал през април.

В документите по делото се твърди, че около 1989 г. Сиверо живеел в апартамент в Шърман оукс, Калифорния, а негови съседи били сценаристи на Семейство Симпсънс. Според Сиверо по това време те се "виждали почти всеки ден", а сценаристите "знаели, че той разработва герой, който ще играе във филма "Добри момчета."

Той също така казва, че сценаристите били наясно с това, че образът на Франки Карбоун е създаден и развит изцяло от него.

В съдебните документи се казва още, че сериалът е донесъл над 12 млрд. долара приходи от излъчвания и продажба на сувенири. Сиверо иска дял от печалбите, които получават създателите на сериала заради това, че те са използвали неговата "тайна идея" и иска от съда да му присъди 250 млн. долара обезщетение.