От най-умния до града, който е най-доброто място да срещнеш неженен мъж - това са най-добрите градове в САЩ в 10 различни категории.

Най-умният град – Итака, Ню Йорк

Според Lumosity, компания, която изследва човешката интелигентност, град Итака в щата Ню Йорк е на първо място в списъка на най-умните градове в САЩ на базата на сурови когнитивни способности.

В проучването от 2013 г. са тествани участници в категории като памет, внимание и решаване на проблеми. Жителите на Итака са се представили най-добре.

Фактът, че в града се намира университетът Корнел може би има нещо общо с тези резултати.

Най-достъпният град – Норман, Оклахома

Уморени ли сте от високи цени и данъци? Може би трябва да се преместите в град Норман в щата Оклахома.

В него една средностатистическа къща струва 82 хиляди долара, билет за кино 8.50 долара, а бензинът е с 3.8% по-евтин от средното му ниво в страната.

Градът в най-добра форма – Сейнт Пол, Минеаполис

Това сочат резултатите от неотдавнашно проучване на Американския колеж по спортна медицина, в което жителите са коментирали дейности като пушене, физически упражнения, здравословен начин на живот, както и достъп до здравеопазване.

Вижте още: 10 факта за Норвегия, които ще ви накарат да се преместите там

Най-слънчевият град – Юма, Аризона

Ако времето влияе на настроението ви, може би трябва да се замислите за посещение в Юмa, Аризона, по време на мрачните есенни и зимни дни.

Според Националната океанска и атмосферна асоциация, над града слънцето грее около 90% от годината - повече от на всяко друго място в страната.

Най-добре миришещият град – Сан Франциско, Калифорния

Миризмата на един град, разбира се, е въпрос на субективна оценка. Според Чандлър Бър, куратор на обонятелното изкуство в Музея за изкуства и дизайн в Ню Йорк, Сан Франциско мирише най-добре.

Във въздуха на града се съчетават ароматите на „меките облаци, боровата гора, евкалиптовите дървета и студения океан.“

Най-дружелюбният град - Чарлстън, Южна Каролина

Според годишната читателска класация на Condé Nast Traveler град Чарлстън в Южна Каролина е най-дружелюбният град в Щатите.

Най-добрият град за пешеходци – Ню Йорк

Разбира се, в Голямата ябълка може да е скъпо и пренаселено, но според Walk Score - уебсайт, който класира домовете според това колко лесно можете да стигнете пеша от тях до различни удобства, Ню Йорк е най-доброто място да се придвижвате пеша.

Най-добрият град за пътуване в пиков час – Грийнсбъро, Северна Каролина

Пиковият час е кошмар за всички шофьори, но в Грийнсбъро, Северна Каролина, шофирането през него от и до работа отнема само 0.6 на сто повече, отколкото през ненатоварените часове.

С други думи, 30 минути пътуване с кола отнема допълнителни 10.8 секунди по време на пиковите часове.

Най-добрият град да срещнеш неомъжен мъж – Лас Вегас, САЩ

За съжаление, градът с най-зле облечените мъже е и градът с най-много ергени. В стриптийз клубовете и казината на Лас Вегас се намират най-много мъже, които живеят сами.

Вижте още: Това са най-желаните богати ергени

Градът с най-много усмивки на глава от населението – Сейнт Луис, Мисури

Знаете ли жителите на кой американски град публикуват най-много усмивки в Instagram? Според приложението Jetpac, което анализира милиони Instagram снимки по местоположение, това е Сейнт Луис.