Има пострадали 7 пътника при катастрофата на трамвай и автобус в столицата. Четирима са откарани във ВМА, трима в "Пирогов", една жена е освободена без контузии.

Всички пострадали са с леки наранявания. Това съобщи Тенчо Тенев, началник на столичния КАТ.

Очаква се допълнителна информация след прегледа на пострадалите в двете болници. В столичния КАТ е получена информацията за инцидента в 11 часа.

По данни на свидетели автобусът е минал на червен сигнал на светофара и е блъснат странично от трамвая. Ватманката се е опитала да спре, но не е успяла поради близостта на двете превозни средства, посочва БГНЕС.

Тепърва предстои да изясним причините и виновника за ПТП. В района има камери, чиито записи ще бъдат иззети, поясни Тенев.

Тежката катастрофа между автобус и трамвай стана на кръстовището на булевард "Евлоги Георгиев" и улица "Граф Игнатиев" в столицата около 10.50 часа. Сблъсъкът е между трамвай №10 и автобус на градския транспорт по линия 72.

От удара трамваят се е наклонил, потрошени са прозорците на автобуса. Движението по бул. "Евлоги Георгиев" е спряно. Градският транспорт се движи по обходни маршрути.