Google е известна с това, че предлага безплатна храна на своите служители, но привлекателността на храната на бюфет може да доведе до нездравословни хранителни навици и качване на килограми.

Компанията обаче използва редица психологически трикове в заведението на офиса си в Ню Йорк, за да насърчава внимателно служителите да избират плодове и зеленчуци вместо безалкохолни напитки и десерти.

Вижте още: Тези страхотни безплатни ястия хапват служителите на Google

1. Салатеният бар преобладава.

От Google са преместили салатения бар точно пред входа на заведението, така че това е първото нещо, което служителите виждат.

Проучвания показват, че хората, хранещи се на бюфет, имат склонност да си вземат по много от храната, до която се докопат първо.

Вижте още: Вижте с какво се хранят служителите на Apple

2. Подсказва се на служителите да преосмислят размера на порциите си.

От Google също така са започнали да предлагат на служителите си избора да използват по-малки чинии в заведението. За да ги убедят да намалят размера на храната, която поглъщат, от Google са поставили надпис в заведението, който напомня на служителите, че хората, които използват по-големи чинии, имат склонност да ядат по-големи порции.

Компанията също така е започнала да прави десерти, които могат да бъдат консумирани само на три хапки. Така служителите, които искат още, трябва да мислят за допълнителните калории, когато се връщат за допълнително.

3. Безалкохолните напитки и бонбоните неща са скрити от погледа на служителите.

От Google са преместили популярните бонбонки M&M's от големи, прозрачни диспенсери в овално пластмасови буркани.

В първите седем седмици след скриването на бонбоните служителите на Google в Ню Йорк са консумирали с 3.1 млн. по-малко калории под формата на бонбонки M&M's.

Google също така насърчава служителите си да избират вода и други здравословни напитки, като ги поставят на нивото на очите в хладилниците. За сравнение, сладките газирани напитки са забити на най-долния зад матирано стъкло.