Ако се опитвате да разберете кои са компонентите на успешната връзка, не сте сами. Изследователи, философи и любители по целия свят търсят нейната тайна формула.

Ние може да не знаем тайната, но знаем проблеми, които водят една връзка през нещастния живот към края й. Вижте ги:

Отегчени сте
Според проучванията, двойките, които се занимават с интересни дейности (двамата заедно или поотделно), са много по-щастливи от тези, които са отегчени.

Имате трудности, но не и в началото на връзката
Според учените, двойките, които са преодолявали проблеми и различия в началото на връзката си, си гарантират години наред щастлив живот.

Ревност
Не би трябвало да е изненада, но ревността разрушава връзката. Истински щастливи са онези двойки, които вярват в партьора си.

Не правите секс често
Ако увеличите вашата сексуална активност от веднъж месечно до веднъж седмично, удоволствието от живота и връзката ви също ще се увеличи.

Вижте още: ВИП двойките с разлика от над 20 години

Хетеросексуални сте
Според британско проучване, хомосексуалните двойки са склонни да бъдат по-щастливи. Това не означава, че връзката ви е обречена, ако сте хетеросексуален, но е добре да осъзнаете значението на споделените интереси и откритата комуникация.

Имате много разведени или нещастно женени приятели
75 процента по-вероятно е да се разведете, ако имате приятел, който е разведен.

Не си доспивате
Ако не получавате достатъчно сън, това може да доведе не само до неуспехи в работата, а и в личния живот. Според изследванията, особено мъжете, се чувстват много по-добре в личните взаимоотношения, когато получат достатъчно сън.

Красива жена с желан мъж
Чудили ли сте се защо толкова много красиви жени се омъжват за по-непривлекателни мъже? Скорошно изследване разкри, че добре изглеждащи жени живеят по-добре с хора, които се считат за по-малко привлекателни.