В края на тази седмица врати ще отвори автомобилното изложение в Лос Анджелис, по време на което се очаква водещите световни производители да представят най-новите си модели и концепции.

Ето кои модели е много вероятно да грабнат вниманието на специалистите и посетителите по време на изложението, което ще стартира на 21 ноември и ще продължи до края на следващата седмица:

Виж още: 9 начина да пестим от бензин

Моделът Maserati Alfieri дебютира като концепция на изложението в Женева през тази година.

Възможно е возилото с мощност от 460 конски сили да има и производствена версия скоро - по случай 100-годишнината на компанията.

Друга концепция, която ще се радва на силно внимание, е тази на Nissan Blade Glider.

Моделът е електромобил, базиран на спортната версия Delta Wing, която участва в състезанието на Льо Ман във Франция.

Моделът Infiniti Q80 бе представен за пръв път по време на изложението в Париж, като това ще е първото му представяне в Северна Америка.

Концептуалният автомобил загатва какво могат да очакват потребителите от японския производител на луксозни возила догодина.

Немският производител на луксозни автомобили Audi най-вероятно ще представи за пръв път новия си модел А9, купе с четири врати.

Компанията ще представи и R8 Competition - най-бързият и мощен роудстър от серията R8.

Един от най-известните дизайнери - Хенрик Фискер, стоящ зад Aston Martin DBS и Fisker Karma, ще представи нов спортен автомобил с името Rocket, съвместно с Galpin Auto Sports.

Японският луксозен производител на автомобили Lexus ще изложи концепцията си LF-C2, която се очаква да е основа на новата кабриолет версия на модела RC.

Компанията Scion ще представи концепцията си iM в четириврат хечбек автомобил.

Най-големият световен производител на луксозни автомобили – немската компания BMW, ще дебютира не с един, а с два модела - X5M и X6M.

Acura ще покаже обновена версия на спортния си седан ILX.

Щатският производител Ford ще покаже новия си модел Shelby GT350.

Jaguar предлага автомобил със задвижване на четирите колела, в лицето на модела F-Type AWD, който ще дебютира на изложението.

Porsche ще дебютира с три модела в Лос Анджелис - Panamera Exclusive, който ще бъде най-скъпо продаваният в историята на компанията модел с цена от 263 000 долара, Porsche 911 GTS и Porsche Cayenne GTS.

В борбата при най-луксозните автомобили Mercedes-Benz ще възобнови марката Maybach в лицето на Mercedes-Maybach S600.

При ултралуксозните автомобили ще бъде представен още кабриолетът Bentley Grand Convertible.