Ето още една причина да работите това, което харесвате – когато имате лош ден в офиса ядете повече вредна храна и съответно дебелеете, показва британско изследване.

От друга страна, хората, които имат позитивни преживявания се хранят по-здравословно и наблягат на салати и плодове.

Около 77% от участвалите в изследването казват, че настроението им в работата има голямо влияние над това, с което се хранят на обед.

54% казват, че когато и мат лош ден зарязват всякакви планове за здравословна храна и посягат към пица, бъргъри и друга подобна храна.

Лош ден в офиса е едно от най-често срещаните извинения за консумиране на вредна храна - 72% от хората признават, че го ползват.

Около 4 хранения на седмица се избират на база това какво е било настроението в офиса.

Диетологът Азмина Говинди казва: „Много хора са стресирани в работата си. Особено в ситуацията на лоши дни за икономиката, всички са натоварени, хранят се на бюрото си и заменят готвените ястия с блокче шоколад и много кафе.“

Виж още: 5 супер храни за всички

Бързото поглъщане на сандвич за няколко минути натоварва храносмилането и води до други здравословни проблеми, като стомашни болки, сърцебиене и др.

30% от англичаните участвали в анкетата казват, че обядът им на работа е „мазен“ и „калоричен“.

Средностатистическият британец обядва за 6 минути, като на седмица се храни на бюрото си 3 пъти. 14% казват, че пропускат обяда.

Най-популярният обяд в офиса си остава сандвича.

41% казват, че се прибират с вредна храна вкъщи след лош ден в работата и окуражават близките си да я споделят с тях.

Много хора казват, че си купуват шоколади и сладкиши, за да се „почустват по-добре“, но реално тези храни ви карат да се чувствате „тежко“ и „виновни“.