Много хора прекарват седмично повече време на работното си място, отколкото у дома. За добро или лошо, вашите колеги се превръщат във второ семейство. Те ви напомнят на онзи шантав чичо, на дразнещата ви сестра и понякога се държат като собствената ви майка.

В края на годината, ако си заслужава да благодарите на някого, понякога това се оказват собствените ви колеги. Представяме ви 5 души в офиса, които заслужават вашето „Благодаря!”:

1. Мажоретката

Има периоди на работното място, когато преминавате отвъд комфортната зона. Поели сте голям проект или трябва да направите презентация, която не ви допада особено. Когато започнете да се съмнявате във възможностите си, е страхотно да имате Мажоретка до себе си, която да ви окуражи и да ви тласне напред.

2. Човекът, който винаги отива за кафе

Такъв колега е истинска благословия. Няма значение дали се нуждаете от чаша кафе, една почивка за топла напитка е точно това, което ви трябва, когато сте се напрегнали жестоко пред монитора на компютъра. Човекът, който винаги отива за кафе, усеща тези моменти и отскача веднага до близкото кафене.

Вижте още: 10 фрази, които не бива да казвате на колегите си

3. Животоспасителят

Той е човек, при когото отивате, когато се намирате в ситуция, в която нямате идея каква да бъде следващата ви крачка. Животоспасителят е от тези хора, които успяват да се справят и с най-мръсната работа, независимо от обстоятелствата.

Предстои ви пускане на нов продукт на сутринта, но сте забравили да изпълните важен детайл? Този човек, незнайно как, разполага с всички отговори.

4. Ролевият модел

Няма значение дали става дума за начина им на управление или пък за модния им вкус, важно е да имате колеги в офиса, които да ви вдъхновяват и учат.

5. Управителят

Винаги приятелски настроен и готов да помогне в разрешаването на проблеми, управителят или рецепционистът също така кара „офисът да се върти”. Те се справят с редица проблеми, които ви се изпречват на пътя ежедневно. Заслужават ли да получат поне един комплимент за усилията си? Да. И най-вече едно искрено „Благодаря!”.