Само на 28 г., Адам Гурен е определян като един от най-добрите млади трейдъри в света. След като завършва в Дюк през 2003 г., той играе един сезон като професионален футболист в Кливланд Форс, преди да започне престижна тренировъчна програма във First New York Securities.

След 14-месечен стаж започва да търгува за собствена сметка, като разширява кръгозора си от Европа до Азия.

В момента Адам се е фокусирал върху световните пазари. Ежедневието му прилича повече на това на британски полковник, за когото слънцето никога не изгрява над Британската империя. Но с търпение и дисциплина Адам намира начини да пренесе успехите си на различни пазари.

Неговият работен процес започва още преди отварянето на пазара. Той прекарва до един час в търсене на новини за кошницата от инструменти, които следи. Така открива дали има добра възможност за сделка, защото търси подкрепа от новини и събития, които да движат пазара в неговата посока.

„Аз не съм техничар и обикновено не изучавам графиките. Не мога обаче да кажа, че не ги поглеждам, за да видя каква е ситуацията. В същото време не съм и голям фундаменталист, изучаващ колко дълго време трябва да се държи една отворена позиция.

Имам предвид, че разбирам фундаменталните фактори, влияещи върху акциите и какви са очакванията на хората според тях, но най-вече силно разчитам на интуицията и усещането за движението в цените на акциите, които съм си изградил, след като съм ги наблюдавал толкова дълго време. Като гледаш едни и същи 50-100 имена, започваш да разбираш как се търгуват и какво ги движи. Това е като модел за разпознаване."

Другият ключ към успеха на Адам е в риск мениджмънта: „При всяка сделка, която сключвам, имам добра представа за съотношението риск-печалба. Един от ключовете за успеха е в измерването на това съотношение.

И един от най-добрите начини да го направиш, колкото и елементарно да звучи, е да купуваш ниско и да продаваш високо.Така че искаме да купуваме, когато ситуацията изглежда обезпокоително и да продаваме, когато нещата изглеждат прекалено добре. Бих казал, че върша добра работа при измерването на риска. Това вероятно е една от главните причини, поради които съм успешен трейдър."

Въпреки че това звучи прекалено елементарно, очевидно е по-лесно да се изрече, отколкото да се направи. При около 85% губещи трейдъри, Адам е доказал, че прецизното изучаване на фундаменталните фактори е ключово за успеха на професионалния трейдър.