Какво ще хапнете за закуска днес?

Знаете ли колко е различна закуската в различните краища на света. Италианците и французите започват деня с кроасан и кафе, а в Япония с ориз и супа мисо.

Вижте 18 закуски от различни краища на света:

Япония

Закуската я Япония прилича на обяд в други части на света. Японците хапват ориз и супа мисо, а понякога прибавят риба и зеленчуци. Задължителни пият зелен чай.

Бразилия

Тези хлебчета с кашкавал се наричат pão de queijos. Бразилиците закусват с тях, плюс плодове.

Франция

Французите хапват багета с конфитюр или пък прясно изпечен кроасан. Тестените закуски те комбинират с кафе или чаша плодов сок.

Китай

В много азиатски държави започват деня с оризова каша. Тук я наричат конджи.

Корея

Типична закуска тук включва ориз, някакъв вид каша, може да има няколко гарнитури като спанак или кисели краставички.

Индия

В Индия закуската прилича на обяд или вечеря. Тя включва хлебче, палачинки от леща и гарнитури като пикантни картофи.

Мексико

Закуската варира в зависимост от региона, но обикновено включва тортия, яйца, боб и сосове, като салса. Понякога има и пиле.

Швейцария

Тук обичат кисело мляко с плодове и ядки.

Венецуела

Хлебче с пълнеж като кашкавал, боб и месо е често срещана закуска.

Финландия

Каша с овесени ядки е популярна закуска във Финландия. Обикновено се приготвя с мляко, като отгоре може да се сложат боровинки и масло.

Мианмар

В Мианмар денят започва с пикантен пържен ориз с боб. Може да се комбинира с пържена риба и зелен чай.

Швеция

Това е smörgås – сандвич с масло, шунка, кашкавал, яйце. Прибавят се маруля и домати.

Аржентина

Арбентинците ядат много тестени закуски, като комбинират една солена и една сладка, плюс чаша кафе.

Австралия

Бреки е местна закуска, която включва местният деликатес за мазане Vegemite, авокадо и домат.

Австралийците обичат и мюсли с кисело мляко. Третият вариант за закуска е руло от бекон с яйце и сос барбекю.

Израел

Тук залагат на яйцата. Шакшука е местен специалитет от айца и доматен сос с лук.

Мароко

Популярна закуска е клеа – ивици сушено говеждо месо с пържени яйца. Яде се заедно с марокански хляб, топен в зехтин. Чаят е много популярна напитка не само за сутринта, но и за целия ден.

Италия

Италианците закусват с корнето (нещо като кроасан) с мармалад и пият силно кафе или капучино.