Когато 17-годишен тийнейджър от Куинс казва, че е направил 72 милиона долара от трейдинг, а хората му вярват, тогава хората не разбират как работят финансите.

За да бъдеш успешен на Wall Street не е нужно да си гений, но трябва да можеш да правиш неща, които младежите на 17 години не правят: да заемате пари. Много пари, с ниски лихвени проценти. За да направите пари, вие се нуждаете от пари, а как да правите пари е истинската игра на Уолстрийт. Почти няма разлика с обикновените залози, като например билетчета от лотарията или залагане на коне. За да направите 72 милиона, трябва да започнете с много повече, със стотици милиони. Едно от правилата на Wall Street е да не кредитирате 17-годишно момче от Куинс.

Ако искате да търгувате, имате нужда от много голямо количество финанси на ваша страна. Тук се появяват 2 възможности: Намирате богати хора или намирате банка.

Хеджфонд мениджърите намират богати хора. Те инвестират с години много големи количества. Как се привличат богаташи? С обещания. Такива за възвръщаемост на парите с големи печалби, математически изчисления, компютри и т.н.

След това те инвестират парите, като намират трейдъри, счетоводители, адвокати и компютърни специалисти. Те създават компании, а след това залагат. След като заложат на дадена позиция, те инвестират огромно количество време на телефона, като говорят с икономисти, политици, анализатори, банкери и специалисти, както и в това да наблюдават своите залагания. В края на годината, ако тези залагания са били добри, те просто правят богатите още по-богати.

Друг вариант да направите пари е като работите в банка. Банките имат достатъчно много пари. Трейдърите в банките стартират с малко количество, а чак след като се докажат, като добри такива, представят необходимите документи за образование, познания и практики и банките започват да им отпускат повече и повече пари за търгуване. Трудно е да си представим банка, която може да отпусне такова количество пари, на един 17-годишен младеж за да направи 72 милиона за себе си.

Независимо дали ще работите в банка или ще имате хеджфонд, вие трябва да инвестирате много време, усилия и огромно количество работа, за да се научите да правите от парите пари.

Всъщност, има и трети начин да си осигурите голямо количество пари: Излъжете, че сте направили 72 милиона от трейдинг. 17-годишните го умеят!