Когато определени футболни клубове имат прекалено много талантливи играчи и недостатъчно място за всички тях в стартовия състав, тези клубове трябва да вземат решения кого да задържат и от кого да се освободят. Ако изпратят някои от тези играчи под наем в други отбори, може да се каже, че са взели решение някъде по средата.

Вижте кои са най-скъпите футболисти, играещи под наем в момента, въз основа на тяхната пазарна стойност, според Transfermarkt.

10. Дани Освалдо — пазарна стойност: 13.4 млн. долара

Известен напоследък повече със своята опашка и съмнителното си отношение към играта, отколкото със своите способности, Дани Освалдо (… или пък Пабло Освалдо?) изглежда се наслаждава на престоя си под наем в Интер, където бе даден от английския Саутхямптън. Освалдо има седем гола и пет асистенции за Интер във всички турнири. Клубът пък има възможност да го купи, ако Саутхямптън не си го прибере обратно.

Вижте още: Най-скъпите футболисти, които не играят в Шампионска лига

9. Янн М'Вила – пазарна стойност: 16.5 млн. долара

Дефанзивният халф Янн М'Вила също играе в Интер под наем, но от руския Рубин Казан. Въпреки че от Интер обявиха през ноември, че възнамеряват да го задържат за още една година, М'Вила е свързан с преминаване в Арсенал. Цената му е малко висока, но пък той доказва, че е достатъчно добър за някои от най-големите европейски отбори.

8. Жерар Деулофеу — пазарна стойност: 16.5 млн. долара

На 20-годишна възраст Деулофеуедва ли има шансове трайно да играе като титляр в Барселона. По тази причина той вече втора година иград под наем далеч от Ноу камп. По-миналата година бе в Евертън, а сега е в Севиля. Той записа и първия си мач за испанския национален отбор през миналата година.

Вижте още: Най-гледаните спортни реклами за 2014 година

7. Нани — пазарна стойност: 16.5 млн. долара

Той се справя доста добре в Спортинг Лисабон, където играе под наем от Манчестър Юнайтед, но изглежда че не е плановете на отбора, въпреки че за него вече няма място и на Олд Трафорд. Нани обаче дава сериозен принос за Спортинг отбелязвайки четири гола и две асистенции в Шампионската лига, въпреки че отборът не прескочи групите.

6. Алекс Сонг — пазарна стойност: 19 млн. долара

Сонг не успя да се наложи в Барселона след като напусна Арсенал през 2012 г. Сега той отново е в Лондон, но играе под наем за Уест Хям. Благодарение до голяма степен и на него Чуковете в момента са на седмото място с 31 точки от 20 мача – впечатляващо за отбор, които от години е в долната част на класирането.

Вижте още: Най-влиятелните футболни агенти

5. Хавиер Ернандез — пазарна стойност: 19 млн. долара

Чичарито така и не успя да се наложи като титуляр на Олд Трафорд. По тази причина той бе изпратен в клуб където по ирония на съдбата още по-трудно се става титуляр. Ернандез обаче се възползва по най-добрия начин от малкото шансове, които получава в Реал Мадрид като до момента има три гола и две асистенции в седем мача.

4. Рикардо Алварез — пазарна стойност: 20 млн. долара

Алварез бе в отбора на Арженита за последното световно първенство, но бе изпратен под наем от Интер в Съндърланд. Аржентинецът има едва шест мача за Черните котки без вкаран гол или направена асистенция като записва средно по 36 минути на мач. Това е далече от впечатляващо за някой с неговата стойност.

3. Родриго — пазарна стойност: 27.4 млн. долара

Роденият в Бразилия 23-годишен нападател вече записа първия си мач за испанския национален отбор, а в последните няколко сезона впечатляваше в състава на Бенфика. Той обаче все още не може да достигне оптималната си форма втв Валенсия, където играе под наем като досега има 1 гол и две асистенции. Известен на някои като братовчед на Тиаго Алкантара и племенник на шампиона от САЩ 1994 г. Мазиньо, Родриго вероятно ще получи още доста шансове да се наложи преди да се завърне в Бенфика през юли.

Вижте още: Всеки пост на Роналдо във Facebook е на стойност 143 750 долара

2. Алваро Негредо — пазарна стойност: 33 млн. долара

Говорейки за Валенсия там в момента играе още един нападател под нем. Това е Алваро Негредфо, който бе преотстъпен до юли от Манчестър Сити. Въпреки че не попадна в отбора на Испания за катастрофалното световното първенство в Бразилия пазарната стойност на Негредо е цели 33 млн. долара. Въпреки това Негредо се нарежда след Родриго и Пако Алкасер при нападателите на Валенсия, което не вещае нищо добро за завръщането ми на Етихад.

1. Радамел Фалкао — пазарна стойност: 75 млн. долара

Неговата пазарна стойност от над 75 млн. долара със сигурност би му осигурила постоянно място в титулярните 11 във всеки друг клуб, но в Манчестър Юнайтед той трябва да се конкурира с Уейн Рууни и Робин ван Перси за място на терена. За момента колумбиецът има 3 гола и три асистенции в 11 мача, в които се е появявал предимно като резерва.