Типично е, когато зимата настъпи в пълния си обем, да започнем да ви предлагаме различни пътешествия из северните ширини, но защо да не се насладите на месеци като януари и февруари в по-топла среда? За целта трябва да обърнем поглед на юг.

Благодарение на комбинацията от прекрасни паркове и частни ловни резервати, Ботсвана привлича туристи от различни краища на света. Гостите могат да се насладят на уникални преживявания – от солниците Макгадикгади до делтата на Окаванго, богата на водни видове.

Солниците в този момент са в техния най-забележителен период – почти наподобяващи мираж в сухия сезон, от юни до септември, но през зимата можем да се насладим на много по-приятни температури и по-малко туристически наплив.

Залез в Ботствана

Туристите, които за първи път пристигат тук, трябва да се замислят върху възможността да отидат на сафари с някой от местните туроператори. В Ботствана са разработени различни продукти, които да отговарят на разнообразните изисквания на туристите от цял свят. Тези от вас, които не се вълнуват особено от преживяване като сафари, могат да си наемат превозно средство и да пообикалят наволя в Маун, Касане и Фрацисктаун.

Готови ли сте да покорите солниците?

Когато планирате наставянето, трябва да отбележите факта, че тук само четири лагери предлагат настаняване в солниците Макгадикгади. Един от тях е лагерът на Джак в централните солници. Състои се от десет палатки, пригодени за чуждестранни гости. Следват лагерът Сан, той е на северозапад и се състои от 14 палатки; лагерът Калахари с 10 палатки и най-западно разположеният палатков лагер Мено а Куена с 8 палатки.

В Мено а Куена

Препоръчваме ви, когато търсите подслов в националния парк Макгадикгади, да отдадете предпочитание на Лероо Ла Тау. Всички лагери разполагат с палатки-трапезации и местните гидове са на разположение денем и нощем.

Лероо Ла Тау

Ботсвана е дом на 10 национални парка и ловни резервата. Жваненг, от друга страна, е най-богатата на диаманти мина в света. Годишно от нея се изваждат 10 милиона карата. Тук е концентрирата и най-голяма концентрация от скални образувания с повече от 4 500 рисунъка, които могат да бъдат видяни на територията на пустинята Калахари.