Трите деца на Стефан Персон, които представляват третото поколение собственици на базирания в Стокхолм моден гигант H&M, вече са част от елитния клуб на милиардерите, като и тримата са на възраст под 40 г.

Карл-Йохан Персон (39 г.) стана главен изпълнителен директор на H&M през 2009 г. (неговият дядо Ерлин Персон основава компанията през 1947 г., а Стефан Персон поема управлението през 1982 г). Сестрата на Карл-Йохан Шарлот Сьодестрьом (37 г.) участва в спонсорските кампании на H&M, макар че най-голямата й страст е отглеждането на коне.

На 29 г. Том Персон е бебето във фамилията и най-младият милиардер в Европа. Той завърши наскоро Met Film School в Лондон и сегаотново е в Стокхолм, където е основал филмовата продуцентска компания Film & Art Affair. Всяко от трите деца на Стефан Персон има по 9.98% дял в компанията, който се оценява на около 3 млрд. долара.

Тримата обаче далеч не са отглеждали в разточителство. Като деца разходите им са били ограничени под формата на скромна сума джобни на седмица.

Дори и днес Карл-Йохан купува дрехите си от H&M, използвайки стандартната карта с 25% отстъпка за служители.

Вижте още: Как децата на богаташите изкараха празниците? (снимки)

Фамилията избягва публичността, въпреки че преди няколко години Том бе обявен от шведско списание за един от най-привлекателните необвързани мъже. Предвид факта, че е неженен, красив, под 30 г. и с десетцифрено състояние, той със сигурност заслужава тази титла.