Главният изпълнителен директор на петролната компания Continental Resources Харолд Хам, който напоследък попада в новините основно заради своя развод, е предложил на бившата си жена 974.8 млн. долара, но тя е отказала написан на ръка чек, който е бил доставен на нейните адвокати, информира CNBC, позовавайки се адвоката на Хам.

Офертата на Хам да плати на бившата си съпруга Сю Ан Арнал пълната сума, присъдена от съда в Оклахома през ноември е била отхвърлена, се казва в изявление адвоката на Хам, Майкъл Бъраж.

"Г-жа Арнал заяви, че тя и адвокатите й отхвърлят плащането, защото тя не иска да рискува обжалването й в съда да бъде отменено заради това, че е приела сумата," пише Бъраж.

Арнал, която преди бе Сю Ан Хам по съпруг, и Хам обжалваха поотделно решението на съда от ноември. Обжалванията ще бъдат разгледани от Върховния съд на Оклахома.

Вижте още: Милиардер се размина с най-скъпия развод в историята

Арнал, която е бивш ръководител в Continental Resources и бе омъжена за Хам в продължение на 26 години, твърди, че присъдените й около 1 млрд. долара в брой и активи са недостатъчни и че съдът е позволил на Харолд Хам да запази по-голямата част от състоянието си, което нейните адвокати оценяват на 18 млрд. долара.

Харолд Хам вече е платил на бившата си съпруга над 20 млн. долара по време на процеса по развода.

В своето обжалване Харолд Хам пък твърди, че присъдените 1 млрд. долара са прекалено много. Хам изгуби милиарди от стойността на 68-процентния си дял в Continental в последните месеци, което според адвокатите му се дължи на големия спад в цената на петрола.