До края на зимата остава още доста време, а един от най-приятните начини за прекарването му със сигурност е на луксозна яхта в някое топло кътче на света.

Вижте някои от най-луксозните яхти, давани под наем през тази зима, подбрани от Telegraph:

Solange

Дългата 85 м яхта Solandge е една от най-луксозните на пазара. Тя се предлага от редица брокери, а цената й започва от 1 млн. долара на седмица.

За гостите се грижи екипаж от 30 души, докато удобствата на борда включват плаващ дансинг Perspex, напълно сертифициран магазин за екипировка за гмуркане PADI и киносалон. Яхтата плава в Карибския басейн през тази зима.

Moonraker

Дългата 50 метра Moonraker е чисто нова и свободна този сезон за наемане в района на Бахамите. Тя е предназначена за пасажери, които обичат социалния живот. Удобствата й включват помещение с постоянна температура за съхранение на пури, хладилна витрина за вина и рафтове с вина, джакузи, бар и приятни места за хранене.

За модерния й интериор са използвани над 250 тъкани и изискани материали като седеф и кожа. Цените на яхтата започват от 217 000 долара на седмица.

Вижте още: 10 великолепни яхти под наем

Athena

Това е най-дългата ветроходна яхта в света, която се отдава под наем. Athena e дълга 90 метра и представлява тримачтова шхуна с пет спални, множество водни играчки и екипаж от 20 души. Цената на яхтата е 450 000 долара на седмица.

Big Fish

Пуснатата през 2010 г. на вода Big Fish е изключителни издръжлива. Тя е дълга 45 метра и е строена така, че да обикаля по цялото земно кълбо. Яхтата вече е плавала до Антарктида, Амазонка и Галапагос, както и в Карибския басейн и френската Ривиера.

Тя е с капацитет за 10 гости, а с нея върви и осемметрово корабче. Цената й започва от 245 000 долара на седмица.

Cavallo

43-метровата Cavallo в момента е в Карибския басейн като част от околосветско пътешествие. Те я с капацитет 10 пътници и развива максимална скорост от 15 възела. Цената й е 115 000 долара на седмица и се предлага от Ocean Indepence.

Grace E

Дългата 73 метра Grace E е нова на пазара. Тя разполага със специално обособена уелнес палуба със студена вана, зона за медитация, салон за разкрасяващи процедури и стая за масажи в добавка към очакваните за подобно съоръжение сауна и фитнес.

Яхтата е с капацитет от 12 пътници и екипаж от 20 души. Тя плава в Карибския басейн през тази зима, а цената й започва от 595 000 долара на седмица.

Вижте още: 10-те най-луксозни кемпери в света

Prana

Дългата 52 метра Prana разполага с множество играчки за водни забавления; тя също плава в карибския басейн тази зима, а цената й започва от 175 000 евро на седмица.

State of Grace

State of Grace е с дължина 40 м, капацитет от осем души и шест души екипаж. Цената и започва от 115 000 долара на седмица.

Hemisphere

Отличителният силует на Hemisphere привлича вниманието, където и да отиде яхтата.

Дългата 44 метра яхта разполага с много място на открито, в това число и зоната с многофункционалния батут. Тя е в Нова Зеландия тази зима, а цената и започва от 260 000 долара на седмица.