Средностатистическият британец е правил по 130 000 крачки, равняващи се на 96 км., в кухнята си през 2014 г. или колкото е разстоянието между Лондон и Оксфорд.

За целите на проучването, изготвено от Betta Living, 50 британци са носили педометър, когато са използвали кухнята си за повече от 15 минути в период от седем дни, благодарение на което е изчислено средно разстояние изминавано на седмица. След това то е умножено по 52, колкото са седмиците в годината.

Резултатите показват, че през уикенда в кухните има най-много трафик. През събота и неделя се изминава общо средно над 2000 стъпки (малко над 1.6 км.) от някой, който е прекарвал по до 6 часа в готвене или чистене.

За сравнение по време на работните дни трафикът в кухнята се засилва сутрин по време на закуска и в ранната вечер като изминаваното разстояние е средно 0.3 км.

Проучването също така показва, че навиците на англичаните в кухнята се променят. Готвенето остава основната дейност, докато храненето (86%), разговорите (35%), писането на домашни/ученето (25%) и използването на интернет (24%) също са част от нещата, които най-много се правят в кухнята.

В отговор на това, че все повече британци прекарват повече време в кухните си, средният размер на кухнята е нараснал като средният размер вече е 11 кв. м., а около 17% от кухните са най-малко 15 кв. м.