Какво ще кажете за това – открадвате голяма сума от банката, в която работите. Купувате голямо количество лотарийни билети. Печелите и връщате парите без никой да разбере.

Тази схема е измислил китаецът Рен Ксиаофенг, който работил в

Agricultural Bank of China. Той откраднал 25 000 долара, с които купил лотарийни билети. Имал късмет и спечелил достатъчна сума, че да върне парите и да му останат още.

Ако беше спрял до тук, той щеше още да е жив.

Той обаче решил да приложи номера пак и то в по-голям мащаб. Споделил плана си с Ма Ксианджинг от същата банка и двамата започнали да крадат пари от трезора и да купуват лотарийни билети, с идеята, че ако купят огромно количество, все ще имат печалба.

За една година те откраднали 4.3 млн. долара, като в един единствен ден обрали 6 сейфа с общо 2.3 млн. долара.

Въпреки че харчели всички пари за билети и лотарията отбелязала рекорден оборот, печалбите им били за едва 12 700 долара.

Два дни след кражбата на 6-те сейфа банката разбрала за липсващите пари. Двамата похарчили всички останали пари у тях за фалшиви документи и коли, но полицията ги заловила.

И тъй като това е Китай, присъдата била смърт.

Виж още: 10 лотарийни милионери, които похарчиха всичко до стотинка

Двамата банкови служители са екзекутирани на следващата година, по ирония на съдбата на 1 април.

От тази история можем да извадим две поуки – първо, не кради от работодателя сим и второ - независимо колко пари харчиш за лотарийни билети, шансът да спечелиш милиони много малък!