Джакпотът в играта „6 от 49“ вече достигна 3.2 милиона лева. Това безспорно ще привлече към тото пунктовете много хора, изпълнени с надежда за печалба.

И все пак, късмет ли е спечелването на джакпота или резултат от някакви други качества и учевия?

Според печелелия 7 пъти голямата награда от щатската лотария Ричард Лустиг, спечелването на джакпота няма нищо общо с късмета. Хората, които разчитат на късмета, се заблуждават.

Едно от нещата, които Лустиг съветва, е хората да не получават „треска за джакпот“ или да не харчат повече пари за лотарията от това, което могат да си позволят, при значителен джакпот.

„Не харчете пари, предназначени за храна или за наем, не харчете други средства, които сте спестили с някаква конкретна цел“, съветва Лустиг, цитиран от изданието CNBC. „Да ,разбира се, че трябва да участвате, защото ако нямате фиш, няма как да спечелите. Но участието трябва да е в разумни граници“, допълва още печелившият.

Шансовете да спечелите джакпота, ако повече хора участват, не намаляват, защото хората не се състезават един срещу друг, смята Лустиг. Всички играят „срещу банката“, така няма значение дали 10 човека играят или 10 милиона.

Да, шансовете за спечелване не са на ваша страна и все пак има някои неща, които могат да ги повишат.

На първо място, не купувайте готови комбинации, съветва Лустиг. Вместо това изберете определена комбинация от числа, уверете се, че тези числа са „добри“ и играйте винаги с тях. Другият съвет е никога да не изпускате тираж.

И макар Лустиг да не споделя какво разбира под „добри“ числа, ето нещо от нашия екип. Статистически някои от числата в тиража са се падали по-често от други.

Безспорен лидер в историята на тотото е 7, следвано от 23 и 25, а също 36 и 19.

Сред челните 10 са също така 24, 38, 40, 31 и 21. Най-рядко излизат 22 и 41.