С наближаването на изложението за потребителска електроника в Барселона спекулациите за това какво ще представят водещите производители нарастват.

Освен премиерите на дългоочакваните модели на Samsung – Galaxy S6 и на HTC – HTC One, очакванията са свързани с нова серия ноутбуци от Asus, нова линия чипове от Qualcomm и др.

Виж още: Lenovo представи нов евтин модел с много мощна батерия

Сред технологичната общност се спекулира за още едно устройство, което може да види бял свят по време на изложението – нещо средно между дигитална камера и смартфон, представено от Lenovo.

Моделът, наричан с името Lenovo Vibe Shot, се очаква да е смартфон, чиято най-отличителна характеристика ще е камерата.

Устройството се очаква да е с алуминиево тяло в три цвята, като камерата най-вероятно ще е 16-мегапикселова със светочувствителен сензор за по-добри снимки в слабоосветена среда и тройна флаш-светкавица. Тя ще разполага още с инфрачервен автофокус и оптично стабилизиране.

По отношение на техническите характеристики на смартфона, той ще е с 5-инчов дисплей с резолюция от 1080 пиксела, както и новия осемядрен чип на Qualcomm - Snapdragon 615.

Ще разполага с 3 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет, която може да се разширява със слот карта. Операционната му система ще е най-новата версия на Android – Lollipop.